fredag 27 februari 2015

"Mångfald ett komplext begrepp"

Mångfald för mig är att det ska finnas mycket/många från olika bakgrund med. Är det enligt mig viktigt? Nej.

Det tjafsas nu om mångfalden på Sveriges radio. Deras styrelse innehas främst av äldre män.
Helt ärligt bryr jag mig inte om det enbart är män, bara kvinnor, utlandsfödda, kristna eller krullhåriga. Det spelar för mig ingen roll.
Ska de dock börja ändra om och sätta regler, ska de enligt mig göra det efter hur det ser ut i Sverige. Gör en genomskärning hur Sveriges befolkning ser ut och följ det sen.
Jag önskar er lycka till!
svt.se
Min gissning är ungefär denna:
På hundra svenska medborgare är ungefär hälften män och hälften kvinnor.
Efter den uppdelningen ska nästkommande ske efter:
Antalet kristna vs andra religioner i Sverige.
Alla minoriteter ska vara förespråkade.
Det bör ses över vilken politisk riktning personerna i fråga har och helst ska de följa de aktuella opinionssiffrorna. Minst valresultatet efter senaste valet.
Min gissning är att väldigt många hade fått sluta med tanke på att de gröna tappade en del..

För mig är det istället så att SVT ska se till att föra fram nyheter. ALLA nyheter och de ska vara opartiska. Gemensamt för Sveriges television och radio bör dessutom vara att alla ska tala korrekt svenska! Att någon bryter lite gör inget men det får inte vara, som det tyvärr är många gånger idag (garanterat med tanke på just mångfalden) att människor som talar med stark brytning på ett annat språk eller på någon svårbegriplig dialekt ska göra något som är så viktigt.
På radion finns ett program som heter "Klartext" och jag vet att det är jag som förmodligen överreagerar men det är inte bara invandrare som lyssnar på detta program utan även barn. Det kvittar egentligen vilket för de ska tala korrekt svenska! Det finns inget som heter "gick hem till han". Det heter "gick hem till honom"! Om inte de som kommer till Sverige och våra barn får höra det rätta språket genom de kanaler vi betalar för genom våra skattepengar, var ska de då höra det?

Ok att någon i en förort ska intervjuas och den person som intervjuas pratar konstigt. Varför måste reportern göra det?
Med åldern har jag blivit mer och mer petig med vad det gäller språket. Jag talar verkligen inte perfekt själv och min dialekt skäms jag inte ett dugg för MEN, jag arbetar inte på radio eller tv.

Bolagsstyrelserna är alltså varken jämlika eller sorterade enligt PK-elitens mångfaldsbegrepp?
Som skrivet, jag bryr mig inte så länge de gör ett bra jobb.
Det finns bättre saker våra skattepengar kan gå till än interna bråk.


http://www.svt.se/nyheter/sverige/mangfald-ett-komplext-begrepp