torsdag 5 februari 2015

De extremistiska svenskarna.

Vi är ett extremt folk då vi inte tror att Gud är allsmäktig och styr oss.
Extrema då vi anser att individuell frihet är viktigt.
Till mångas stora förtret är vi också ett väldigt jämställt land jämfört med övriga världen.

En undersökning har kommit fram till att vi svenskar sticker ut på många plan men det som diskuterades mest på radion, med all sannolikhet med tanke på händelserna med Charlie Hebdo, var vår syn på religion.
Ytterst få av alla tillfrågade ansåg sig själv vara troende på något sätt.
sr.se
Få av oss ber varje dag.
Få av oss går i kyrkan eller är aktiva i ett trossamfund.
För stora delar av övriga världen anses detta mycket märkligt.

Märkligt att inte tro på att det sitter en allsmäktig Gud som anses ha rätt?
En Gud som skyddar alla onda handlingar för du kan gå och bikta dig.
En Gud som människor mördar andra människor för?
Begår brott?
Många är de som gör bra saker i Guds namn men de får inte den uppmärksamhet som exempelvis en självmordsbombare får. Men vi anses extrema för att vi inte tänker så.

Jag tror på något men exakt vad skulle jag inte kunna definiera.
Jag tror på karma för min övertygelse om att alla människor en dag får det de förtjänar överstiger det mesta. Min tro på att vi föds om, reinkarneras, är oerhört stark och en av anledningarna till att jag är en sådan oerhörd motståndare till dödsstraffet.
Jag tror på utvalda delar av vad jag anser vara ok men hade någon satt ett vapen mot mig och sagt jag skulle byta, hade jag gjort det. Jag är inte beredd att dö för varken den tro jag är döpt till eller den jag anser mig tillhöra idag. De hade kunnat tvinga mig att byta men jag hade med all sannolikhet gjort mitt bästa för att ta mig ur det av den enda anledning att jag inte vill bli tvingad till någonting.

De som reser ner till länder för att hjälpa till vid fredsbevarande insatser får lära sig att om de blir tillfångatagna av någon grupp så ska de på frågan om vilken religion de tillhör, säga att de är kristna. Den som är ateist räknas nämligen som det lägst stående och det är lättare för dessa att acceptera att vi tror på en annan Gud, bara vi tror på Gud.

Vi svenskar må räknas som extrema ute i världen men min syn på det hela är att det är vi som gör helt rätt och de som har en sned uppfattning. Att för mig be till en Gud men sedan inte leva efter det, är nämligen hyckleri och då väljer jag hellre att vara extrem.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/sverige-inte-landet-lagom
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=6074835