torsdag 28 januari 2021

Är ni nöjda nu?

Gränsen kommer bli nådd den dag det drabbar fler människor.
Precis just DET är min fasta uppfattning.
En tiger fick avlivas härom dagen då den hade fått corona och var dålig.
Den andra tigern fick leva.
Experten berättar då att vissa djur "passar" bättre ihop med människor på det sätt att de kan smitta. Corona kan alltså gå mellan djur och människa, men främst vissa djur.
Dessa utpekade djur är förutom minkar, kattdjur.
Tigern är ett kattdjur.
Den stora frågan i min värld blir då vad som ska hända när en katt i Sverige har fått corona.
Ska vi börja samla in alla katter i hela Sverige för att aktivt avliva allihop då de alla är potentiella smittohärdar?
Vi kanske ska gå på deras ägare istället.
Inte nog med att de uppenbarligen har smittat sina djur och därmed bör dömas för djurplågeri så kan vi även se att katter inte längre är de nyttodjur de från början var.
Alla Sveriges katter bör därför avlivas..

Eller?
Kan vi tänka om?
Vi gör så att alla utekatter avlivas till en början medan innekatterna måste stanna inne och bära minst ett munskydd. Helst ska de även bära ett visir. Ägarna får överhuvudtaget inte röra dem och bör sprita deras tassar minst ett par gånger varje dag. 
Om de smittade katterna inte blir färre så är det dags att avliva innekatterna med..
Eller kanske vi kan skicka ut djurvårdare som får ge dem syrgas och pyssla om dem lite grann i sina måndräkter. Majoriteten kommer rösta för en total avlivning för Danmark har varit ett föredöme kring minkarna.
Jag blir så trött.

Främst ett parti i riksdagen jublar, och därutöver flera politiska företrädare på olika positioner i landet för ställ frågan till var och en vad de anser om just minkfrågan.
Många ser det som en fråga om djurs rätt till sitt eget liv, men glömmer fullständigt det faktum att det är mördarmaskiner när de släpps ut i frihet.
Försök bo där det är någon som har släppt ut minkar, för det är inte så kul när barnen frågar om de får klappa katten som är utanför men där står en mink istället.

Jag förstår inte vad som händer och undrar när masspsykosen ska släppa!
Självklart ska vi inte avliva alla katter bara för att några få blir smittade, för det går inte att förhindra att alla kommer att få det förr eller senare.. men på samma sätt ska vi inte heller förstöra för de minkfarmare som finns kvar. Minknäringen är en näring som ständigt har jagats och det kanske är dags att man helt enkelt slutar med det jagandet för ingen jagar nu alla djurparker för att de ska avliva sina djur eller stänga ner all verksamhet.

Ni som faktiskt försörjer er på detta, jag hoppas verkligen att regeringen vaknar till!

Bild från svt.se