torsdag 7 januari 2021

Dags för ett nytt toppjobb?

Rikspolischef, generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Den sistnämnda blir problemet.
Om du ska vara den som styr upp Sveriges samhällsskydd samt beredskap, så är det bra om du själv följer de linjer din regering har tagit.
Det är nämligen Eliassons regering då han själv har suttit med som socialdemokratisk statssekreterare tidigare. Nu säger media att han avgår, men faktum är att han har begärt förflyttning.
Det innebär att han kommer få kallas något annat men sitter vidare på samma lön som tidigare.
Någonstans måste väljarna fundera över varför man godkänner politiker som faktiskt skapar reglerna på detta sätt.
De sista dagarna har det svämmat över av människor som hej vilt kastar sten när de sitter i glashus och i min värld ska ingen skyddas. Samtliga politiker som sitter i en position och där de själv eller deras parti har menat att man ska stänga gränser, tvinga alla till munskydd eller en total lockdown.. pinga dem.
Pinga mobilerna och se vart de har befunnit sig så ska ni se antalet sociala inlägg med försvarstal som kommer att komma upp.
Jag tror nämligen inte att någon följer samtliga rekommendationer.
De ledare som nu välkomnar beslutet, kolla upp dem! Man ska nämligen inte kasta sten i glashus.
För privatpersoner bryr jag mig inte, men alla de som menar att alla andra ska sköta sig: Visa ert rena mjöl.
Att sitta på en utlandssemester och kritisera Löfvens julshopping blir dock magstarkt.
Har man ingen som helst känsla för rätt och fel då?

Eliasson kommer nu lämna sitt jobb som generaldirektör för MSB, men det betyder bara att han byter arbete. Blekinges landshövding slutar så det kanske är här han hamnar. En sak är iallafall säker, utan betalning blir han inte. Jämför det med många andra yrken. Hade du fått ett nytt jobb och ersättning om du misskötte ditt?
Det blir intressant att se var Eliasson hamnar denna gången.

Jag vet ett parti som vill ha tjänstemannaansvar..
Där får alla följa MED.