torsdag 14 januari 2021

Logiskt?

Uppehållstillstånd måste sökas från hemlandet.
Det i sig är för mig absurt och jag reagerade för det redan för tjugo år sedan när en person som arbetade här i Sverige sedan flera år, gift med en svensk kvinna och de hade barn, men ändå tvingades tillbaka till landet han kom ifrån. Att det var oroligt där då, det brydde sig ingen om.
Att han fastnade och inte kom tillbaka på hur lång tid som helst, det spelade ingen roll.
Uppehållstillståndet skulle tvunget sökas från ambassaden i det landet trots att han var en välfungerande person i Sverige.

I artikeln berättar familjen i Uppsala om att de nu inte fått se varandra på hur lång tid som helst. Hon och hennes äldsta barn fick nämligen lämna Sverige, trots att de små barnen var födda här och att hon hade boende. Sedan kom corona och ambassaden stängde ner. 
Nu sitter de fast i Sydamerika och de har fått avslag på att få återvända till Sverige.
Anledningen?
Maken i Sverige anses bo för litet, samt behöver höja sin lön något.

Jag ser detta och läser om det för att bli totalt förstummad.
Hon har alltså en man i Sverige och tillsammans har de två små barn.
Hon har inte begått något brott, skött sig och de har följt reglerna som finns.
Därför var hon tvungen att resa härifrån.

Det hon istället skulle gjort borde varit att misshandla eller mörda någon för att sedan påstå att hon tillhör en klan i sitt hemland, varpå en utvisning inte kan ske. 
Om hon sedan påstår att det finns människor i vårt land som utgör en fara för henne så hade hon fått ett skyddat boende också. Ser inte paragrafryttarna det absurda?

Vi lever alltså i ett land där så kallade "ensamkommande barn" - vilket i de flesta fall har visat sig vara vuxna män - får stanna trots att de bryter alla regler. Trots att de sedan säger att de är ensamma så har hela släkten kommit hit utan att de för den delen varken arbetar eller kan betala för dem.
Kvinnan som nu sitter i Sydamerika med två barn följde reglerna.
Några av dem får stanna, eller faktiskt de allra flesta, men hon fick lämna landet.
Blir det inte absurt!?

Systemet måste göras om för är det någon av dem som ska få stanna i Sverige, så är det den som faktiskt har både boende, man och barn här. Hon har någon som försörjer henne, men hon har varit för snäll och anknytningen till henne och de barn hon har här är uppenbarligen inte så viktig som om hon hade sagt att hon var från Afghanistan..

Dessa barn har missat två födelsedagar och två jular med sin mamma och sina syskon.
Helt hemskt.