fredag 8 januari 2021

Kvinnors liv räknas?

Debatten som nu borde komma tillsammans med mängder av demonstrationer ska bil spännande. Mycket spännande, för det är väl inte så att det görs skillnad?

Den 35-åriga vita kvinnan försökte klättra in genom en sönderslagen fönsterdörr och blev då skjuten av polis. Alltså, vilka hemska poliser!
Här kommer hon oskyldigt klättrandes genom och de bara skjuter henne för att hon är vit och kvinna!
Eller?
Debatten de sista åren, med Black Lives Matters, drog allting till sin spets.
När en inbrottstjuv blir skjuten så får media i hela världen veta det och därefter slår man sönder allt längs med gatorna. Problemet var ju inte att det var en inbrottstjuv, langare eller något annat, utan det faktum att personen var mörkhyad.
I Sverige basuneras det ut att det är rasism men poliserna själv hade förmodligen inte räknats som "vita". För precis där läggs fokus alltid.
De har uppenbarligen inte förstått att problemet när man blir skjuten av en polis i de absolut flesta fall är för att du faktiskt har gjort något fel eller lever med någon som gör det.

För mig spelar inget av detta någon roll.
Är man så, rent ut sagt, korkad att man väljer att storma en federal byggnad så får man skylla sig själv. Någonstans borde ju tanken ha kommit att det skulle bli någon form av protest och motstånd.
Därför spelar det mig heller inte någon roll om det är en kvinna eller man, yngre eller äldre, svart, vit, grön eller randig och inkomsten, yrket och civilstatusen är ovidkommande.
Vill du inte bli skjuten av polisen?
Sätt dig då inte i den situationen.

Självfallet finns det rötägg inom poliskåren precis som alla andra ställen där människor arbetar. Det måste dock vara så att någon har ringt till polisen för att någon annan gör något fel.
Vill du då inte ha med polisen att göra?
Följ lagar och regler.

Att tro att man fritt ska få storma in i Kapitolium i USA måste vara något av det mest korkade någon kan göra och visst, skyll på presidenter, senatorer eller Gud fader själv.
Mig veterligen så ska du själv stå upp för dina egna handlingar och det är också du som sedan blir dömd för dem. Valet är därför ditt.
Oavsett vem du är, vilken president du tror på eller vilken hudfärg du har.
Måtte det bli lugn och ro nu!

Bild från svt.se