fredag 29 januari 2021

Vi skålar för våra vänner..

Miljöpartiet riskerar att åka ur riksdagen nästa val.
Med risk för att skadeglädje inte är något bra, så hade det varit skönt om människor verkligen började tänka till kring detta med miljön.
Socialdemokraterna är inte mer sociala än några andra, precis lika lite som att miljöpartister tänker mer på miljön än någon annan.
De ser sin egen del, men inte helheten. 
Förra valet åkte miljöpartiet i min hemkommun ut, vilket inte var förvånande när en av företrädarna inför valet satt och läste högt ur riksprogrammet för att berätta vad de tyckte.
Inte ett öga slängdes på eleverna som faktiskt satt och lyssnade.
Just här är nämligen problemet för många.
De tror att politik bara är sakfrågan, men min uppfattning är att det handlar oerhört mycket om person.
Skulle jag vara helt frånkopplad den politiska frågan men ändå velat rösta, så hade jag lagt min röst på den person som ger bäst intryck.
I min hemkommun kunde det i princip blivit vilket parti som helst men främst vänsterut.
I ett helt liv har jag nämligen upplevt dem som trevliga.
Sakfrågan skiljer sig, men alltid trevliga och vänliga.

Liberalerna och miljöpartiet hade åkt ur riksdagen med de siffror som finns i artikeln, vilket inte hade stört mig alls. Jag tror nämligen att det finns partier som gör sig själv onödiga genom att helt enkelt fastna i en enda fråga. Då gäller det att se framåt för att sen släppa fram nya krafter
Och helt ärligt.
Värre än hur det är kan det inte bli.

Idag är det fredag så sätt er ner i soffan, drick något gott och dröm om det förändrade politiska landskapet som vi kan sia om. Världen kanske blir en bättre plats!