fredag 30 september 2016

Ett Sverige för de med pengar.

Sjuk?
Skaffa en sjukförsäkring så kommer du fram snabbare.
Har du tur har ditt företag en så slipper du tänka på det.

Artikeln handlar om en kvinna som fick sitt knä opererat på under en månad. Anledningen var att företaget hon arbetar för har en sjukvårdsförsäkring. Företaget hade valt att satsa på henne och enligt dem själv är anledningen till försäkringen svårigheten att få tag i kompetent personal. De har alltså inte råd att vara utan henne.
svt.se

Jag har inget emot privata sjukförsäkringar men ser en stor fara i när detta börjar hända överallt.
I längden betyder nämligen detta att den med pengar får en operation medan den som inte har det får vänta längre. Redan på den heliga Göran Persson tid, ni vet statsminister Persson, fanns det privata sjukförsäkringar och hans familj var några av dem som utnyttjade detta trots att de var emot det.

Jag är fullt medveten om att jag låter som en kommunist men jag ser detta som ett problem då den skattefinansierade vården uppenbarligen inte håller det tempo den bör ha. Jag ser det som en koppling till det röda styre vi har i vårt län men vet om att så inte är fallet på alla andra platser i Sverige.
En annan del är alla de som ska ta del av den kaka vi gemensamt betalar för.
När pengarna som betalats in inte räcker till det de ska, då måste man se vart felet är.
Är utgifterna för höga?
Gissningsvis.
Är systemet fel?
Uppenbarligen.

Sverige och alla landsting måste rycka upp sig för hade de gjort de arbeten de skulle hade inte privata sjukvårdsförsäkringar funnits och de borde se detta som en konkurrens och en morot för att bli bättre. Jag är uppväxt med orden som säger att jag lever i världens bästa land.
Det är dags att bevisa det.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/bilforetag-har-sjukvardsforsakring-for-450-anstallda