fredag 16 september 2016

Precis som ekologiskt.

Den ekologiska bananen är mycket godare.
Det kött som kommer från frigående djur är godare.

Jag brukar hamna i diskussioner om precis just detta.
Jag har nämligen alltid varit helt övertygad om att det inte är så utan att det sitter i huvudet.
Nu är jag ännu mer övertygad om att jag har rätt.
svt.se

Jag har under många års tid haft förmånen att få studera på olika högskolor och universitet vilket är något av det absolut roligaste jag vet! I fjol, och med fortsättning denna termin, läser jag om mat i olika former. Ett av de "test" vi fick göra var ett dryckestest där tre glas ställdes framför oss. Ett glas innehöll en röd dryck, ett en gul dryck och det tredje en orange dryck.
Vi gick sedan igenom vad för smaker det kunde vara i de olika glasen, hur fruktiga de kändes och vilka bär som kunde vara en del av dem. Väldigt intressant.
Det var samma äppeljuice i varje glas med den skillnad att det var karamellfärg i två av dem.
Jag kunde ha svurit att de smakade olika.
Varför?
Jo, för det var så vi pratade.
Det var precis så vi gick igenom det.

Forskning visar nu exakt samma sak gällande kött från "fabriksdjur" och de som har gått fritt. Den som tror att köttet kommer från viltbetande djur tycker att det köttet är betydligt godare än det andra. Alla fick dock samma kött och för mig är detta ett stort streck under.
Det är ingen skillnad.

Kalla köttet ekologiskt eller hållbart, säg att tomaten är närodlad eller att gurkan är närproducerad. Den som lägger ut orden finast vinner uppenbarligen tävlingen vilket för mig innebär att många betalar ett grovt överpris på den mat de handlar.
Ekologiskt är inte godare.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fabrikskott-smakar-samre-eller