onsdag 28 september 2016

Romska värderingar?

"De utmålar sig gärna som offer och motsätter sig saker och ting.
De tycker om att skuldbelägga".
Detta är Damian Draghicis ord.
svt.se

Damian Draghici är Rumänsk senator och rådgivare åt deras premiärminister. Hans inriktning är dessutom integration av romer. Han är själv rom och uppväxt på gata men har tagit sig uppåt i hierarkin och är nu en del av det övre skiktet i Rumänien.
Han menar att det är varje enskild roms eget fel att de tigger och att de har samma chans som alla andra men ständigt väljer att bortse från det då de hellre skyller på alla andra än ser fel hos sig själv.

Florian har nu fått en hel artikel i svenska riksnyheter.
Han har lämnat sin son i Rumänien, sover nu i en bil och tigger trots att han har en gymnasieutbildning. Fantastiskt.
Han kom till Sverige för att han ville ha ett arbete men såg sedan tiggeriet som en utväg då han inte fick jobb.

Sverige är ett högteknologiskt land.
Det finns inte många arbeten till de som enbart har en gymnasieutbildning och till de som inte har någon utbildning och dessutom inte talar svenska lär det finnas ytterst få arbeten i Sverige. Det hade nog fungerat med god engelska men inte med bara ett annat språk. Det borde vara lika självklart som att jag med mitt svenska språk hade haft väldigt svårt för att få ett arbete i Rumänien.

Att ens ha en snyftartikel om de som tigger är för mig helt fel och hade jag styrt hade det införts ett totalt förbud mot tiggeri då detta inte varit ett problem under många år tidigare.
Detta problem har kommit med de öppna gränserna.

När Bryssel införde ett tiggeriförbud frågade reportern en person de träffade vart han trodde att alla tiggarna nu skulle ta vägen. Personen skrattade och svarade att han trodde de skulle ta sig till Sverige.
Han hade förmodligen rätt.
Samtidigt är det artiklar på nyheterna om att svenska män i allt större utsträckning säljer sina fruar. Polisen å sin sida säger att det sällan är svenskfödda människor som gör detta utan människor med sitt ursprung i exempelvis Bulgarien.
Hmm.

Florian kan åka hem till sin son. En tvååring glömmer snabbt människor och jag hade under inga omständigheter lämnat bort eller åkt ifrån barnen. De är det viktigaste som finns.
Florian säger att han inte känner sig som en man när han tigger så valet borde vara lätt.
Res hem till Rumänien, sök jobb och sköt det så ska det garanterat fungera i längden.
Både för dig som person och din familj.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/darfor-tigger-florian-24-i-sverige
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/integrationsministern-romerna-bar-ansvaret?gmenu=0