torsdag 8 september 2016

Vad vill vi ha!?

Fler poliser!
Vad ska de göra?
Jaga skattesmitare!

Jo, jag anser att lagen är viktigt. Alla lagar är viktiga. Jag anser dock att det finns nyanser i den och tycker inte att det borde vara något märkligt. Regeringen har verkligen tagit många bra beslut på sistone.. Inte nog med att det ska upp fler fartkameror så ska de nu även lägga mer resurser för att jaga människor som fuskar med skatten!
svt.se

Om jag tittar på vad jag tror är den "allmänna" uppfattningen så tror jag att människor i gemen anser att en våldtäkt, tafsande, bilbränder.. listan kan göras lång, är betydligt värre än att någon kör för fort eller fuskar med skatten.

För de 175 miljoner som det ska kosta att jaga skattesmitare kunde regeringen istället valt att anställa fler poliser, ge pengar till landstinget för mer vårdpersonal eller varför inte gett pengar till kommunerna och äldrevården?
Istället väljer socialdemokraterna med samarbetspartners att jaga den typ av brottslingar jag som privatperson är minst rädd för.
Jag är nämligen inte rädd för att en sådan superbrottsling som en skattesmitare är, gör inbrott i mitt hem, tafsar på mig eller är med på en gruppvåldtäkt under en utekväll. Det är ju fullt möjligt att det skulle kunna vara så men högst troligt samlas inte skattesmitare i grupp för att förstöra andra människors liv.

Skattesmitare, precis som fortkörare, är dock en kassako för regeringen som desperat behöver pengar. Jag är dock inte rädd för någon av dem. Jag är rädd för rattfyllon och att barnen inte ska känna sig trygga när de går ut.
Självklart ska man inte fuska med skatten heller, men om man ser till det stora hela:
Borde det inte vara bättre att satsa pengar på riktiga poliser istället?
Poliser som ska bekämpa de brott alla är rädda för?

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-satsar-175-miljoner-for-att-satta-at-skattesmitare