lördag 8 maj 2021

Mer plastskatt åt folket!

Det fungerar väl bra med papperssugrören?
Skatten på plastpåsar har gett effekt, men inte tillräckligt.
Då de svensktillverkade plastpåsarna, de vi hade i butikerna förr, ofta användes till soppåsar men sedan blev så dyra, så köper vi nu plastpåsar på rulle som används till detta ändamål.
Jag såg en dump om att dessa tillverkades i Asien, vilket garanterat stämmer då jag har försökt att hitta tillverkningsland på samtliga vanliga rullar utan resultat.
Det betyder att vi gynnar dem som faktiskt har plast i sina vatten, men sänker den industri som återvann plasten här i Sverige.
Jag älskar konsekventa beslut!
Oavsett så är regeringen nu så nöjd, att de tänker fortsätta.
Muggar och matbehållare ska nu plastbeskattas.
Varje mugg ska beskattas med fem kronor och en matlåda med sju kronor.
Staten menar dock att det är ok, för man kan få göra avdrag på detta.
Med andra ord: Mer jobb för företagaren.
Regeringen vill införa detta redan i november.

Jag minns en diskussion som pratade om en hippievåg och för varje år blir jag mer och mer övertygad om att det stämmer. Den handlade om att barn som var uppvuxna under hippieperioden hade helt fria tyglar. Dessa barn såg bekymret med detta och uppfostrade sina barn mycket hårdare, som växte upp och tyckte att det hade varit för tufft, som i sin tur lät barnen ha en friare uppfostran, som i sin tur..
Ser jag på samhället så tänker jag att det stämmer.
Det stämmer kring detta helt knasiga miljötänk där vi ska straffas för vad människor på andra sidan jordklotet gör. Tänket kring att barn ska få sitta med mössa, keps eller huva på inomhus.
Saker som i min värld visar på svaghet och dåligt ledarskap.

Skolans roll måste vara att i det stora hela, förutom ren kunskap, peka på hur man ska klara sig som vuxen. Där finns vissa hållhakar och jag hoppas verkligen att den som tycker att det är ok, också skulle acceptera att de kommer till banken och att personen som ska hjälpa denne med lånen har en hoodie uppdragen på sin keps eller likadant på kassörskan när du går och handlar.
Att ungdomar sitter med detta på sig på din begravning, tillsammans med mobilen och ipods i öronen.

Människorna som anser att vi ska ha en plastskatt lever i någon flowerpower-värld från flumskolan där Moder Svea i Asien ska räddas av att vi beskattar svenska medborgare mer. Det är absurt.
Forska och utveckla bekymren istället.. men det kan bli svårt beroende på vilken våg av tänkande vi är i.