fredag 7 maj 2021

Vaccinationsambassadör; snart nära dig!

"Det är ju jättemånga som vill vaccinera sig och vi har ett hårt tryck, men vi vet ju också att det finns de som är tveksamma". Därför tar nu regionen in vaccinationsambassadörer.
Magiskt bra!
De ska få upplysa människor i bland annat Kungsmarken i Karlskrona, ett väldigt invandrartätt område, om de positiva effekterna med vaccin mot corona.
Tänker de upplysa om fördelarna med att inte sprida mässling, röda hund, tbc eller någon annan sjukdom också i samma svep?
Dödligheten på tbc ligger ju på mellan 10 och 15 procent.

Efter torsdagens siffror av coronafall i Sverige så blir det än tydligare och för varje uppdatering så står det klart hur låg dödligheten för corona är. Den ligger på strax över 1 procent idag.
Av dem som smittats har 85 procent underliggande sjukdomar och hade levt i max två veckor till utan viruset. Den stora frågan blir då varför man fortfarande behandlar denna sjukdom som om den var oerhört livsfarlig för alla!?

I media låter det som om dödligheten är densamma som för ebola.. men feber, torrhosta och trötthet dödar faktiskt få. De är nämligen de vanligaste symptomen på att du fått corona.
Mindre vanliga - märk detta för så många menar att de har alla dessa symptom - har muskelvärk, huvudvärk, nedsatt lukt och smaksinne, hudbesvär, halsont och diarré.
De absolut flesta får aldrig några symptom alls, men media får människor till att känna en placeboeffekt som inte finns. Man tror helt enkelt att man är sjuk för att det står så i ingresserna.

Region Blekinge ska skicka ut ambassadörer för att människor ska vaccinera sig, trots att trycket är hårt. Om man nu vill att alla ska vaccinera sig, varför då inte låta alla få välja vilket vaccin de vill ha?
Människors rädsla och tidigare sjukdomscenarior gör att många inte vågar ta Astras vaccin. Varför då neka dem ett annat?
Ni vill ju att de ska vaccinera sig!?
Ambassadörerna, helt utan medicinsk erfarenhet, ska säga till människor att vaccinera sig. I Kungsmarken ska en yngre man berätta för dem att det är bra.. varför då?
Bor man i Sverige måste man själv ta sitt egenansvar och lära sig att ta in den information som kommer från utbildade människor.

Problemet är nog att de där "få som är tveksamma" är fler än vad som önskas.
Dels gruppen som inte vill vaccinera sig för att de har sett hur pass ofarlig sjukdomen är, en del som inte kan vaccinera sig av diverse olika anledningar och sedan delen som vill men som faktiskt inte vågar då de inte får välja vaccin. Den sista pandemin i Sverige så vaccinerade sig hela 60 procent.
Det ska bli spännande att se vad resultatet hamnar på denna gången, trots all skräckpropaganda och alla ambassadörer som ska lära människor att tänka "rätt".

Jag ser även fram emot att dessa ambassadörer (förutom att de då ska berätta om övriga vaccin) ska gå ut och berätta för människor att man ska bli en del av donationsregistret, Tobiasregistret samt samtliga andra register som kan rädda liv.