söndag 30 maj 2021

Du tjänar väl inte pengar?

Socialdemokratin i ett nötskal.
Pengarna börjar tryta för att alla ska ha av allt.
Hur gör man då?
Tanken om att täppa igen hålen som gör att det ständigt läcker, den kommer inte. Istället börjar man se på vilka som ska betala lite till i skatt.
Partiet jagar att fastighetsskatten ska återinföras men det är ändå bara på lokalnivå. Förslaget om att införa en extra skatt på dem som tjänar över en miljon, det kommer dock från deras riksplan.
Det är alltså ett skarpt förslag.


I min värld innebär detta att människor kommer att sluta jobba för mycket. Risken är nämligen att de kommer över den där gränsen. Risken är även att människor helt enkelt går över till det sätt man fungerade på tidigare. Man väljer att arbeta svart.
Genom den funktionen behöver man nämligen inte bry sig så mycket. 
Man jobbar så mycket det går och bryr sig helt enkelt inte om att betala någon form av skatt. Företagare kommer flytta på sig om de ska bli ännu mer skattetyngda.

Det är nu lätt att påstå att den som tjänar så mycket pengar visst kan betala lite extra. Bekymret som socialdemokraterna inte verkar ha sett, det är det faktum att utan människor som verkligen arbetar så går det inte runt. De drar runt vårt land, och nu ska ni straffa dem för att de vill arbeta?

I dagsläget väljer människor att inte höja sin lön och istället ta ut förmåner för att slippa höja sin skattesats, men vad hjälper det om man inte på något sätt kan känna att man klarar sig från systemet. Nu ska de som vill arbeta jagas desto mer och det är för mig helt skrämmande.
De borde istället värna dem som faktiskt drar runt detta landet, istället för att jaga dem med en blåslampa. Miljonärsskatten kan de istället lägga på heltidspolitiker runt om i landet, som utan någon form av utbildning eller erfarenhet kan tjäna massvis med pengar.