onsdag 12 maj 2021

För barnens skull så lär vi alla att hata.

Det kommer inte blir fred, förrän araberna älskar sina barn mer än de hatar oss.
Golda Meirs ord kring Israel-Palestina-konflikten och enligt mig är de väldigt talande.
Det finns även ett ordspråk som lyder att arga katter får rivet skinn, samt att det aldrig är en parts fel att två träter. Vems fel är det om det är krig?
1948 bestämde man att Israel skulle finnas till och tillhöra judarna.
Det kan man självfallet anse vara fel, men man kommer inte så långt med det när stora delar av världen godkänner landet. Det är dessutom 74 år sedan.
Det är en lång tid och just tiden gör väldigt mycket.
Det är för mig helt obegripligt hur man kan vara upprörd och arg över en konflikt man inte själv har varit en del i. Där är det de vuxna som är problemet för de tror på öga för öga..
Barnen lär sig att hata.

Nu är det tjafs. Igen.
Reportern i ett av inslagen säger att det brukar blossa upp konflikt när Ramadan närmar sig sitt slut, vilket för mig är ett starkt tecken på att man kanske ska börja äta istället. Ingen fungerande värld kan överleva att människor ska fasta i en hel månad, för det tillhöra det förgångna att sätta en religion framför allt annat i livet. Att människor på så stort allvar tänker att detta är rätt är enligt mig bisarrt.

Israel går in och vräker dem som bor i bostäder sedan femtiotalet.
Rätt osmidigt om man frågar mig för jag tänker att det bör göras på ett bra sätt.
Om dessa personer inte har betalt för sig så ska de självfallet inte vara där, men om de har skött allting så måste man hitta en annan lösning. Att sortera ut människor i vissa områden på grund av etnicitet låter nämligen, enligt mig, mycket märkligt

Tänk om vi skulle gjort så i vilken svensk stad som helst.
"Nu stoppar vi alla här och ger era bostäder till några etniska svenskar" så hade det blivit ett ramaskri.
Jag förstår dock om man rensar ut kvarter för att Hamas är i det området.
Att ha en terrororganisation är inget något vill och bara tanken på att få ha dem upp på sig, mitt i landet.. nej. Det känns inte ok.
Vad är då lösningen?
Jag vet inte, för det är så oerhört infekterat, men en bra start borde vara att alla lär sina barn att man ska älska sin nästa. Att lära dem förlåta och att inte hämnas.
Rätt så grundläggande saker i de flesta delar av världen.