tisdag 25 maj 2021

Gör ett besök på Hanö!

Hanö.
Sölvesborgs kommun stora ö som varje år drar tiotusentals turister.
Ön i mitt hjärta sedan många år tillbaka och för många år sedan blev det ett litet hus där ute. Drömmen hade varit att flytta ut där alltid, men det fungerar helt enkelt inte som det är nu såvida jag inte ska starta en egen skola där. 
Med jämna mellanrum görs det en stor konstutställning på ön och jag rekommenderar starkt denna!
Hanö i sig är dock ett helhetsgrepp.
När du ska stiga på i Nogersund, så kommer du upptäcka att personalen på Vitaskär är magisk.
Alltid på gott humör, alltid tillmötesgående och trevliga. I hamnen när du kommer fram, träffar du Sveriges bästa hamnmästare och när du blir hungrig finns det ett kanonhak med lika trevliga personer som driver det. 
Ska du stanna över så är vandrarhemmet helt nyrenoverat och erbjuder närhet till allt.

För några år sedan var konstutställningen på ön stora projekt likt Världarnas krig och trädet med alla hjärtan blev en favorit. I år kommer det finnas andra projekt och jag hoppas verkligen att alla gör ett besök för att se detta. Hanö i sig är magiskt för naturen finns inte på många ställen.
Konstutställningen är pricken över i men likt Pierre Brassau och denne apas konst, så är mycket upp till betraktaren. Lugnt, idyllen och det som verkligen är Hanö kan dock ingen ta bort. 

Om ni väljer att åka ut till mitt hjärtas ö, så gör dock även ett besök upp emot fyren.
Det sista huset på vänster sida rymmer nämligen en hel del konst.
Inte av ett proffs i den bemärkelsen utan av min pappa.
Personen jag har fått min estetiska ådra av och jag har alltid beskrivit mig som röd inuti. Jag skulle mycket väl kunnat gå en estetisk linje men det blev inte så.
Jag minns min pappa som alltid ståendes med något nytt projekt som skulle landsättas och detta har verkligen fått komma till sin rätt i trädgården på Hanö.

Inför sin jämna födelsedag önskar han sig ingenting men jag tycker att en giraff på fyra meter, likt den i Degeberga, hade varit det ultimata i hörnan upp till fyren. Ett landmärke utan dess like!
Det man får i födelsedag kan man ju inte bestämma över och om djuret bara hade stått där när han kom ut så hade han inte kunnat göra någonting.
Skämt å sido.
Gör ett besök på denna underbara ö!
Se all konst i naturen och promenera gärna förbi den gula stugan på vägen längst upp!

När du väl har varit på Hanö, då finns det inget annat som spelar någon roll. 
Det finns nämligen de människor som älskar Hanö, och sedan finns det de som aldrig har varit där.