söndag 2 maj 2021

För egentligen så blev Maradona mördad.

Maradona.
En av få fotbollsspelare jag faktiskt kände till, men av anledningen att han var stor för länge sedan. Inte nu. Innan han dog var han nämligen en drogmissbrukare under flera år och inget fotbollsproffs.
Precis som med alla andra kändisar som dör, så menar man nu att det inte var Maradonas fel att han dog. Läkarna har gjort för lite och låtit honom dö.
Maradonas döttrar anklagar fullt ut.
Jag blir trött på de skygglappar som finns hos så många.
Om du vill leva ett långt liv så bör en av de grundläggande faktorerna vara att du ska leva något sånär hälsosamt. 

Maradona bestämde att han skulle vara hemma och få vård, men nu anses det vara läkarnas fel då Maradona själv inte var i skick att ta så viktiga beslut. Mig veterligen var han inte omyndigförklarad och om han nu ville få vård i hemmet, så har han ju inte bott på något golv i slummen.
De SJU läkarna som fanns runt honom skulle ha tvingat honom till ett sjukhus.

Om man lever ett liv, tränar hårt och sedan festar och drogar i decennier.
Tror man på fullt allvar att man ska bli gammal då?
Att bli sextio år kanske var en bedrift i sig, för någon utan pengar hade kanske aldrig uppnått den åldern med allt det som gick emot.

Jag tror på ett egenansvar och i detta fallet, känd som okänd, så bör man se till det liv personen i fråga har levt. Ingen är odödlig och det är det enda vi vet från början. Maradona har under flera år arbetat för att förstöra sin kropp, så välj istället att se vilken tur han har haft som inte dog långt tidigare.