onsdag 19 maj 2021

Coronapassen tas bort i Danmark!

Spännande läsning!
Danmark tog igår beslutet att coronapassen ska avvecklas nu i juni, men munskyddskravet ska vara kvar tills att alla över 16 år har erbjudits vaccin i augusti.
Jag skrattar för mig själv, när man inser det absurda i att Sverige inte ens har fått igång dessa fantastiska och livsavgörande coronapass, så tar grannlandet bort dem.
Efter hand som människor inser att det inte är ebola som har dragit in, så ser man också att konsekvenserna av besluten som har tagits rimmar väldigt illa med vad som behövs i samhället.

Danmark har färre medborgare än Sverige och färre antal döda, men det behöver inte bero på att färre har dött utan hur man har räknat. Min övertygelse är att Sverige har "tagit det säkra före det osäkra" och angett fler döda än vad som är fallet. Alla de som har dött MED corona, har nämligen inte dött AV corona. Blir du påkörd och avlider och ett test visar att du var positiv, så är det fortfarande bilen som dödade dig men statistiskt har du blivit ett fall för corona.
Statistiken säger fortfarande i Sverige, att 85% av de som har dött MED corona hade dött inom en mindre tidsram oavsett då de har haft så mycket underliggande sjukdomar. 
Med den räkningen så har vi strax över 2000 personer som har dött AV corona i Sverige, där corona har varit anledningen.

Så vad kommer nu hända i Danmark?
Massdöd?
Människor som ska lagras i ishallar inför massbegravningarna?
Nej, all logik går emot det då viruset inte är så dödligt.
Danmark öppnar upp inför och under sommaren för att människor behöver leva.

Det var en studie för många år sedan som sa tt om du minskade ditt kaloriintag till strax över svält så skulle du förlänga ditt liv med minst fem år.
Den stora frågan blir då vem som vill leva de där extra fem åren när innebär att du ska leva och alltid vara hungrig och aldrig göra något onyttigt alls. Jag tror det är bättre att leva när vi faktiskt är här.
Vi måste använda den tid vi har på jorden till något som för varje individ är bra.
Att sitta inlåst, många blir arbetslösa, företagare som går omkull och som sedan lever i ensamhet.. det är inte bra för någon. Ingen ska behöva ha det så.

Öppna upp och förstå att detta virus är i princip ofarligt för den absoluta majoriteten av människorna på jorden. Äntligen, heja Danmark!