söndag 21 december 2014

Att skilja på sak och sak.

Vad får en vice talman säga och tycka?
Björn Söder är nu i blåsväder då han gjort olika uttalanden.
Vad han har sagt eller inte tänker jag inte ens ta en diskussion om för i mina ögon spelar det ingen roll i detta sammanhang. Jag skiljer på den roll han har i riksdagen, som talman, och den som han har annars.

alltid.se
Som jag ser det ska man respektera de satta regler som finns. En sådan, som finns överallt i alla olika politiska sammanhang är att man ska påbörja sitt anförande med "Herr/fru Talman alternativt ordförande".
Svårare än så är det inte. Detta ska göras i kommun och landstingsfullmäktige samt i riksdagen.
Om man tycker likadant som den som är talman spelar absolut ingen roll men du måste respektera spelets regler. Alla måste respektera ämbetet även om personerna i fråga inte tillhör samma parti och inte står för samma åsikter.

Jag är inte förvånad att det är vänstermänniskor som nu har problem med detta för på något sätt så placerar de sig alltid över lagen. Deras våld är alltid ok för det är, enligt dem, för en god sak. Deras särskiljande av andra personer är alltid ok för det är även det för en god sak.
En av vänsterpartiets företrädare som gång efter annan verkligen ser till att flytta gränsen har nu gjort det igen. Hon tänker minsann inte följa den praxis som finns för hon anser inte att talmannen tycker rätt. Hallå?
I Sverige är det demokrati och här får alla tycka och tänka som de vill utan att någon annan kan sätta sig som en polis och ett överhuvud av dem. Tyvärr förstår inte många vänstermänniskor det och nu visar de det verkligen. Det finns en klädkod i riksdagen, men det har de inte heller förstått.

De skyller då på att sverigedemokraterna inte följde praxis gällande budgeten och det ger dessa personer rätt att kasta mer sand. Om praxis nu är så viktigt för dem hade de lagt ner sina röster när talmannen skulle väljas för praxis är att den platsen Söder har går till det tredje största partiet. Alternativt skulle de röstat på honom. Är praxisen bara rätt ibland?

Följ spelets regler eller sluta. Att vänstern inte klarar det förvånar mig dock ingenting för genom
historien har de vid upprepade tillfällen visat att regler de anser alla ska följa, enbart är viktiga för alla andra än dem själv.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=6046709
http://www.svt.se/nyheter/sverige/halsade-soder-pa-nordsamiska-i-riksdagen
http://www.svt.se/nyheter/sverige/statsvetare-talmanstrotsen-kan-fa-motsatt-effekt