onsdag 10 december 2014

16 år och trebarnsmamma.

Alla har sin kultur och det är lätt att säga att man inte ska ha en åsikt eller anse att man inte kan ändra på andras. Detta är dock så sjukt att det inte finns ord för att beskriva det.
Stör det någon att jag har ett problem med detta så bjuder jag på det. Kalla mig för främlingsfientlig eller rasist, det spelar ingen roll vad. för detta är så fruktansvärt motbjudande.

"– Man kan inte säga att det är något fel på människors traditioner. Om någon kommer från ett annat land där traditionerna ser annorlunda ut måste de ändå anpassa sig till det som gäller här, säger Simakando."

I mina ögon ser detta ut som en far med sina fyra barn.
svt.se
Asha skulle fylla nio år när hon födde sitt första barn. Nio år. I Sverige skulle hon alltså gå i tredje klass. Någon som vet några tredjeklassare som är föräldrar?
I Sverige är detta pedofili och jag bryr mig inte om vilken kultur eller vilket land någon kommer ifrån men anser man att det är ok att ha sex med en åttaåring så bör man låsas in och inte släppas ut.
Det värsta är att reportaget berättar att nästan var tionde flicka i Zambia gifts bort som barnbrud innan de fyllt sexton år och föräldrarna anser att det är ok.

Jag anser de svenska lagarna var katastrofala i den bemärkelse att de inte ger några längre straff. I förrgår berättade de på nyheterna att den man som sexuellt utnyttjad några barn i Borås fick två års fängelse. Alltså, två års fängelse minus den tid han suttit häktad minus den tid han slipper för att bete sig bra. Jag är inte förvånad om han är ute till sommaren. För att sexuellt ha utnyttjat barn.
Åklagaren var dessutom nöjd med att han fick två år. NÖJD!
Jag hade varit "nöjd" om det var en nolla efter domen och då vet jag ändå inte om det hade räckt.

Det värsta är, att hade denne man bott i flera av världens länder så hade detta ansetts ok.
I mina ögon är det sjukt. Riktigt sjukt.
Barn är barn och den dag de vill gifta sig och skaffa barn, då är det ok.

Min önskan är att fler skulle engagera sig i detta. Fler skulle bojkotta och utesluta de länder som tillåter barnäktenskap.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/9-aringar-i-zambia-foder-barn