lördag 6 december 2014

Heja Finland!

Ett kärnkraftverk till är på gång att byggas i Finland och det enda jag har att önska är, att de kunde övertalat även den nuvarande, ännu sittande, regeringen att detta är rätt väg att gå.

Självklart ska vi forska vidare på våg, lamell, vind, sol.. kraft men det finns idag inget som kan bära den tunga börda som kärnkraften gör. Motståndarna klagar på att det är problem med förvaring men forska då! Istället för att förbjuda så forska! Det finns redan bättre metoder som kan få bort det mesta avfallet men vad hjälper det oss om ingen vill titta på det?

forskning.se
Artikeln tar upp hur nära Skellefteå detta kommer ligga. Endast 15 mil ifrån och jag kan förstå en viss oro men för de som fortfarande inte har förstått det; det kan inte komma tsunamis i Östersjön. Sverige och norden är väldigt befriade från naturkatastrofer som kan leda till härdsmälta.
En stark fördel är den el vi kan köpa av Finland för det kommer behövas.
Med tanke på de kärnkraftsverk som lagts ner och den brist av el detta medför om vädret eller renoveringar sätter stopp så behövs det.
De vargavintrar vi hade för ett par år sedan ställde till det då de kom tillsammans med renoveringar, om jag inte minns fel, samtidigt som vi behövde mer el för att det var kallt och vad händer då?

Jo, vi köper kolkraft från andra sidan Östersjön och eldar olja!
Fantastiskt bra för miljön.

Jag tycker vi ska göra som Finland:
Bygg mer kärnkraft!

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/beslutet-ja-till-karnkraft-i-finland