torsdag 25 december 2014

Välja sin graviditet?

Som kvinnlig löneförmån kan hennes ägg frysas ner för att skjuta fram en eventuell graviditet. Många företag i USA väljer nu att ge denna förmån till sina kvinnliga anställda då de anses för attraktiva för arbetsmarknaden under de år de flesta väljer att skaffa familj. Genom att skjuta upp en graviditet så behåller kvinnorna sin plats i företaget.

Jag ser absolut inga problem med detta! Jag tycker det är väldigt bra att de som vill nu får denna möjlighet och dessutom gratis! För de som inte vet är detta absolut inte kostnadsfritt.
Experter skriver om alla de risker som finns och tydligen är det en på hundra som blir överstimulerade. Jag är alltså unik för jag är en av dem som blivit det!
svt.se
Den som väljer att frysa sina ägg går nämligen igenom exakt samma procedur som någon som gör en provrörsbefruktning. Det enda som fattas är själva insättningen och den får dessa kvinnor gå igenom senare. Intressant i det hela är att en överstimulering tydligen ska vara något oerhört fruktansvärt. Jag vet att jag inte är alla och jag vet att jag har en väldigt hög smärttröskel men om jag skulle påstå att något gjorde ont, så var det inte själva överstimuleringen. Nålen de tog ut äggen med är desto värre. Jag har gått igenom detta två gånger och den ene gången tog de ut 31 ägg när det normala ligger på under hälften. Oavsett, är det värt det. Jag hade gjort om det tio gånger till när jag nu vet vad resultatet blir.

När man ska skaffa barn är upp till varje person. Vi är alla olika även om det är så att kroppen är som bäst lämpad för det under vissa år. Detta må vara ett sätt att lura naturen men jag ser inget fel i det, bara möjligheter.
Utan den teknik som finns hade vi fattats två av tre barn. Utan denna teknik är det väldigt många som hade blivit ofrivilligt barnlösa. Detta ger kvinnor en möjlighet att förlänga sin chans till barn lite.

Det skrivs att detta i USA är en löneförmån. För er i Sverige som har problem men inte vet om det, det finns även i Sverige. Inte på exakt samma sätt men nästan. Den som har ett arbete kan låta det betala räkningen för att sedan få det avdraget på sin lön. På detta sätt slipper man en del av kostnaden då man slipper skatta för det. Jag hoppas jag skrev det rätt nu men jag vet att vi har haft detta avdrag på några av kostnaderna. Utan avdragen hade kostnaden vi haft hamnat en bra bit över tvåhundratusen.

Jag tror vi är bortskämda i Sverige med hur mycket fungerar och gärna ser fel i hur andra har det. Om detta hade införts på fler företag i Sverige, och företagen hade upplyst de anställda om de förmåner som finns då barnlöshet ändå är ett så stort problem, då hade kanske fler vågat tala om det.
Ämnet hade inte längre varit så tabubelagt.
Barn är det mest underbara som finns!

http://www.svt.se/nyheter/frys-dina-agg-som-loneforman
http://www.svt.se/nyheter/biverkningarna-kan-behandlas-pa-ett-bra-satt