onsdag 17 december 2014

Privatjet från kriget?

Tio personer från det privatjet som landade på Sturup i Malmö har nu sökt asyl.
På tv ser vi krigsdrabbade, sönderbombade hus och familjer.
Utmärglade barn som letar mat.
Hit kom ett privatjet med asylsökande.

Ta mig rätt nu, för att de kommer hit gör mig inget.
Jag har full förståelse för att människor från alla klasser i Syrien flyr sitt land och kommer till Sverige men som jag ser det borde vi tänka om här.

Om dessa personer har råd att ta ett privatjet hit, kan de inte själv betala för sitt uppehälle då?
Skulle vi inte kunna göra som så, att vi välkomnar människor hit med en fristad som de får betala en mindre summa för?
Pengarna vi hade fått in där kunde vi hämtat de kvotflyktingar, som aldrig har en chans att ta sig hit, för. Utöver dessa. I annat fall kunde pengarna kommit dem som aldrig kan ta sig hit tillgodo. Vad är fel i den tanken?
I min värld ingenting.

Det finns många från vårt land och de andra nordiska länderna som varje år flyttar till medelhavet under den tid de anser att det är för kallt här. De hyr ett ställe efter en överenskommen summa pengar under denna tid vilket gör att alla tjänar på det. Både medelhavslandet och de som flyttat.
svd.se
Länderna de flyttar från tjänar garanterat också på det då dessa människor inte längre går hemma, känner efter och använder sjukvården. De njuter i värmen istället.

Jag brukar skriva om hur viktigt jag tycker det är att vi hjälper de människor som verkligen behöver hjälp. FNs flyktingorgan UNHCR, inte jag, har bestämt att de personer som är mest utsatta i hela världen går under namnet kvotflyktingar. De har bevisligen inga pengar. De har knappt kläder och mat. Dessa människor flyger vi och hämtar för att ge dem chansen till ett bättre liv här i Sverige. Resten av världen gör likadant.

Många av de människor som flytt Syrien är högutbildade och har haft bra jobb i sitt hemland.
Skulle det bli krig här har vi den pott pengar sparade som banken anser att man ska ha, den summa man får lära sig i skolan är viktig att alltid ha sparad. Hade vi flytt hade vi kunnat betala för vårt uppehälle i det land vi åkt till under en längre tid. Till detta hör att vi inte är några personer med en professor eller ingenjörsutbildning, utan vanliga knegare. Vi har ändå lyckats spara pengar för att leva ett drägligt liv.
De som nu tar sig till Sverige är i många fall inte de utmärglade barn som syns på tv. Jag har åtminstone aldrig sett dem här. Jag har däremot träffat många trevliga människor med väldigt höga utbildningar varav den ene berättade att han letade hus här som skulle betalas kontant.
Hade det varit för mycket begärt att dessa människor betalat en summa pengar för sig varje månad?
De hade fått känna att de bidrog, kunnat behålla sin stolthet och samtidigt hade de kunnat sätta krav på vad de skulle få för sina pengar.
Jag hade inte haft några problem med ett sådant system.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/manniskosmugglare-gripna-nar-privatjet-landade-pa-sturup