torsdag 16 juli 2015

Dags för språktester!?

EU har nu godkänt att språktest för göras på anhöriginvandrare. Nederländerna fick därmed rätt då de under en längre tid har haft detta. På grund av att testerna är så grundläggande ska de inte vara ett problem.
svt.se
Detta anser jag ska införas även i Sverige. Utöver detta vill jag att det ska vara ett tuffare test för att bli svensk medborgare. Som jag läst det är språktestet Nederländerna har väldigt grundläggande med test på kunskaperna om hur deras samhälle fungerar samt enklare meningar och ord. För mig hade detta varit rätt väg att gå även i Sverige. Visa lite vilja för att integrationen ska underlättas. För den som sedan vill bli svensk medborgare borde det finnas betydligt tuffare krav. De bör då veta allt grundläggande om Sverige innehållande allt från hur vårt samhälle är uppbyggt till jämställdhetsfrågor. Ingen hade då kunnat påstå att de inte visste att kvinnan har lika mycket rättigheter. Det hade också gjort att kvinnor som kom hit från början visste att de hade samma rättigheter som männen i vårt samhälle.

Motståndare till sådana här tester brukar skylla på att det inte är humant och att många inte hade klarat dem. För mig blir det tvärtom. Vill du komma till Sverige?
Visa då att du vill komma hit och bli en del i vårt samhälle. Förvänta dig inte att du ska komma hit och leva som du gjorde tidigare i en förort där enbart ditt hemspråk talas.

För mig hade sådana här tester, på ett väldigt effektivt sätt, hjälpt kvinnorna som kommer till vårt land att bli en del av vårt samhälle. De hade inte kunnat bli förtryckta och de hade fått veta att vårt land ser på dem på samma sätt som på männen. Här är vi alla lika.

Språktest och medborgartest är för mig enbart positivt.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/klartecken-for-spraktester-i-eu