onsdag 8 juli 2015

För de med öppna hjärtan.

Betalt skatt i hela ditt liv?
Förvänta dig ingenting. Det finns nämligen inga platser på äldreboendena.
Varför?

Varför är en väldigt bra fråga i ett samhälle där man absolut inte får ställa grupper mot varandra. De som är äldre, så pass gamla att de bör få en plats på ett äldreboende, kan dock inte räkna med det. Varför diskuteras inte modulbostäder åt dem?

svt.se

Tro mig. Jag är motståndare till allt vad modulbostäder och nya ghetton heter oavsett vilka som ska bo i dem, men någonstans måste diskussionen upp till ytan. Det svenska välfärdssystemet håller inte längre ihop. Varför diskuteras det inte?

Diskussionerna går och analyser säger att vi behöver mycket människor till Sverige för att landet ska gå runt. Alla åldrar dessutom. De som kommer hit som äldre personer hamnar dock i samma kö som de som betalt skatt och arbetat i detta land under hela sin livstid. Människor med slitna kroppar och med krämpor som gör att de inte längre klarar sig själv. Ska de stå tillbaka?

Diskussionen är ständigt uppe om den bostadsbrist Sverige lider av. Samtidigt står gränserna i princip öppna. Hur ska våra system klara detta? Är tanken att nya ghetton ska byggas eller människor ska helt enkelt sättas i Smålands mörka skogar med ett tält? Det kan bli jobbigt när kylan kommer.

Jag må vara hemsk men jag anser dock att det inte fungerar som det är idag. Är tanken att Sveriges alla hjärtan ska vara öppna och ge plats åt alla ska övriga länder i EU betala för det för som det ser ut idag, betalar skattebetalarna för att se på sina äldre och bli tvingade att ha dem kvar i sina hem. De bor kvar i sina hem, trots ett stort behov av vård. Detta blir fel på två sätt. De uppehåller bostäder åt andra människor och de ska inte behöva bo kvar hemma när de inte längre klarar det. Var i det är svårigheten?

I Sverige är det idag tabu att tala om vad saker och ting kostar samt att jämföra det. Faktum är dock att de minsta barn som tar sig till affären med en tjugolapp får stå och jämföra priserna på det godis de ska köpa. De måste välja vad deras peng ska räcka till för om de väljer att ta allt godis och sedan lämna den sedel de har med sig, går affären under. Den måste ha pengar för att köpa in nytt godis. Barnet lär sig jämföra och ställa saker emot varandra.
Varför klarar inte vårt vänstervridna samhälle det?

Vi har bostadsbrist i Sverige. Äldre människor tvingas bo kvar i sina hem, ungdomar hos sina föräldrar och ändå antar så många att alla jordens människor utan problem kan flytta hit. Ser inte eliten att detta inte fungerar?
Det måste bli så att vi får välja vad vi vill betala för, precis som barnet i godisaffären.
Vad vill du betala för? Nya äldreboenden eller ghetton?
Ska de bygga nya ghetton hoppas jag att de väljer någon stadsdel såsom Lidingö eller Täby.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/sjuka-aldre-vardas-hemma-mot-sin-vilja
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/var-fjarde-plats-borta