lördag 25 juli 2015

En katastrof för naturen..

Naturens krafter går inte att stoppa så hur tänker miljöpartisterna nu göra för att förbjuda vulkaner?

svt.se
Bárdarbunga-vulkanen fick i höstas ett utbrott som sedan varade till februari i år. På sex månader spottade den ut tolv miljoner ton svaveldioxid vilket är mer än all mänsklig aktivitet i Europa under hela 2011. Hur ska de nu gå till väga?

Vulkanen har inte haft ett sådant stort utbrott sedan 1783 men trots det påstår många forskare och speciellt människor som anser att de står över naturens krafter och lagar, att mänskligheten orsakar allt hemskt på jorden. Ett par sådan här utbrott så kommer jorden få problem.
Vi kan dock inte påverka dem hur vi än gör.

Jag är en av de som ständigt påpekar att jag inte tror vi kan göra så mycket åt naturens framfart. Speciellt inte i lilla Sverige i alla fall. Ändå är det ständigt aktuellt, vad vi som människor i Sverige ska göra för att planeten ska överleva. Vi har ju faktiskt bara en planet!

Min tanke är denna: vi kan inte göra någonting här. Sverige gör i princip allt vi kan och så länge naturen finns, så kommer den bestämma. Oavsett om vi höjer bensinpriset, priset på olja, slutar använda bilar och stänger alla kärnkraft. Naturen sätter punkt till slut och vi kan inte göra någonting åt det.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/islandsk-vulkan-fick-utbrott-hogsta-beredskap-infors
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=406 vid 4:15