fredag 10 juli 2015

"Läraren" lovar minskade barngrupper.

Jag vill ha världsfred, hungern ska utrotas och alla människor ska få må bra.
Jag vet, inte riktigt samma sak men det är det som kommer upp i min tanke när jag ser Fridolins uttalande. Mannen som utger sig för att vara lärare.
Han har visserligen arbetat som lärare på en folkhögskola men att påstå att det är detsamma som att han är allvetande i skolfrågor är absurt. Den dag han jobbat i grundskolan och haft allt ansvar som finns med en klass, då kanske.

Veckorevyn 2003
Miljöpartiets Fridolin tänker minska barngrupperna i Sveriges förskolor. De som redan nu minskar dem med ett barn kan få en peng på 30 000 kronor. De mindre grupperna ska göra att barnen syns mer. Samtidigt vill hans parti och deras samarbetspartners att alla barn ska ha rätt att spendera trettio timmar i veckan på dagis. (Ja, jag säger fortfarande dagis trots att jag finns inom verksamheten.)
Detta oavsett om föräldrarna arbetar eller inte.

Min stora fråga på detta blir:
Anser inte miljöpartiet att föräldrar själv klarar av sina barn?
Jag anser att barnets bästa är att få umgås med sina föräldrar och inte att växa upp på en kommunal institution. Jag är motståndare till att man får ha sina barn femton timmar i veckan på dagis även om jag har en viss förståelse för det. Har man skaffat barn får man se till att sköta dem och en sådan sak är att roa dem.

Det måste egentligen vara dagens ilandsproblem. Våra barn har oturen att vara så mycket lediga ibland att de ska lämnas bort till någon annan. Detta för att det ska vara bra för dem i skolan men samtidigt sjunker resultaten i svensk skola. Hmm..
Hur går då det ihop?
Vi sätter barn tidigare på förskolan och längre/mer än vad de behöver för att de ska få stimulans och bli smarta inför skolan. Väl i skolan hjälper detta uppenbarligen inte då så många blir underkända. Det kanske, istället, kan vara så att barnen behöver vara hemma mer med sina föräldrar för att få den trygghet de behöver?

Jag anser Fridolin vara en hycklare. Självklart är det bra om barngrupperna minskar men varför inte försöka göra det genom att premiera föräldrar att vara hemma med exempelvis vårdnadsbidraget? Gör så att barnen får stanna i sin hemmiljö längre och mer.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/gustav-fridolin-mp-vi-ska-minska-barngrupperna