torsdag 30 juli 2015

Papperslandet.

Det måste finnas lagar för annars är alternativet anarki, vilket självklart inte är något att föredra. Någonstans undrar jag dock om inte detta land överdriver in i det sista. Varför i hela världen kunde hon inte bara fått behålla sin Bambi?
svt.se
Ett kid hittades ensamt, övergivet av sin mamma. Sandra tog han om ungen och såg till att den överlevde. Sedan kom svenska myndigheter in. Hon hade inget tillstånd att ta hand om djuret så länsstyrelsen kom dit för att sedan avliva djuret. Fantastiskt.

Jag är fullt medveten om att det måste finnas djurskydd och lagar om detta. Djur måste tas om hand men varför i hela världen kunde de inte bara undersökt djuret, konstaterat att det nu mådde bra för att sedan upplysa henne om vilka papper hon ska skriva på för att kunna behålla djuret. Om inte annat finns det ställen som tar hand om djur. Varför inte kört kidet dit?

Djur är djur. Ja. Människan står högre men vad i hela världen skulle kunna skada detta rådjur så mycket? Flickan tog hand om det och såg till att det mådde bra. Självklart ska det tillbaka till naturen till slut men varför inte bara ge henne chansen.

Sverige är ett pappersland. I många andra länder hade detta inte varit ett problem av två skäl. Det ena är att rådjuret förmodligen blivit mat med en gång. Det andra är att det inte hade funnits regler om detta vilket hade gjort att hon fick behålla rådjuret.

Samtidigt som Sandra inte får behålla ett rådjur som uppenbarligen mår bra tvingas massvis med djur resa världen runt på cirkusar, vara inlåsta på zoon eller helt enkelt jagas för att människan vill det. Tur att jag föddes som människa i detta livet.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smaland/sandras-radjur-avlivades-efter-anmalan