måndag 21 maj 2018

Bristen på förståelse..

Vad är viktigast för dig?
Din religion eller skolplikten?
Vi kan vända på det igen;
Skolplikten är ett måste.
Barn i Sverige ska gå i skolan.
Religion är valfrihet och inget måste.
svt.se

"-Det är ju absolut ingen ond avsikt från deras sida, utan det visar ju bara en brist på förståelse av den lite mer globalt utsträckta verkligheten. Man har en helt och hållet svensk syn på hur saker och ting ska vara, säger Abd al Haqq Kielan", imam i Eskilstuna stora moské.

Tänk att man kan ha så mycket rätt och fel i samma mening.
Ja, det saknas helt och hållet förståelse från mig och uppenbarligen ledningen i kommunen som enligt mig gjort helt rätt. "Globalt utsträckta verkligheten".
Om man nu vill leva i en "globalt utsträckt verklighet", varför bor man inte i ett land som har anpassat allting åt vad en gubbe för tusentals år sedan tyckte?

Sverige är ett välfungerande land sett till omvärlden, och vi har ett fantastiskt bra skolsystem. Trots att det bygger på kristna värderingar så anser sig få människor vara kristna mer än när de måste. Religion är i Sverige inget viktigt utan en bisak.
Skolan är däremot viktig.
Barn som kommer till skolan och som mår väldigt dåligt anmäls till socialtjänsten för det visar på en brist av förståelse för vad barnets bästa är. Barnets bästa är inte att följa ett stenålderstänk utan att inse att verkligheten faktiskt, trots de stora skygglapparna hos vissa, är ordentligt med mat så att man orkar med skolan och får möjligheten att bli något när de är vuxna.

"..om hela familjen fastar och man tycker att man vill delta i en av de kanske viktigaste yttringarna av den islamiska religionen, så kan man ju inte förbjuda barn från att utöva sin familjs tro, säger imamen".
Välkomna till Sverige!
Här sätter vi barnets bästa framför ALLT!
Barn är barn för att de inte är arton och därmed inte anses veta sitt eget bästa.
Vuxna ska ta besluten åt dem vilket betyder att vuxna i barnets närhet inte sätter barnets bästa framför allt annat. Det ingår i normal logik att barn måste äta.
Islam menar att kvinnor kan få slippa undan om de har mens eller om de har något annat jobbigt.
Hej igen!
Här i Sverige gör vi inte skillnad på könen och arbetar aktivt med det!
Var är ni alla feminister och vänsterfolk?
De gör skillnad!
Ni vet, de tycker fortfarande att kvinnan är det lägre könet.

Vidare anser imamen att fasta ingår i många religioner där kristendomen är en.
Få fastar dock till påsk.
De som är överviktiga eller vill komma i form gör det i form av en ny "fasta" som kallas för "banta". Där äter man oftast men man äter rätt istället.

Imamen menar sedan att om det varit tradition inom kristendomen så hade skolan anpassats genom kommunallagen, så att dagarna var kortare när det var fasta.
Den stora frågan efter ett sådant resonemang borde vara; Varför bor du i Sverige?
Vad gjorde att du valde detta land?

Vi lever inte längre i dåtid utan nutid, vi är inte religösa i den bemärkelsen som vi var när de olika riktlinjerna och systemen för hur Sverige ska drivas gjordes.
Det gör ni.
Ni tror blint och fast på vad en äldre man för ett par tusen år sedan hittade på.
Ni ser inte till fakta och nutid utan väljer att göra större skygglappar när de ni har inte räcker till.

Oavsett vilken religion du tillhör, vilken Gud du ber till eller vad du tänker och paradis, helvete eller reinkarnation så står svensk lag över allting.
Bor du här så följer du lagen.
Barn ska gå i skolan.
Kommer barn till skolan utan att ha fått mat så bör det ske en anmälan till socialtjänsten omgående och bara det tänk att en imam går ut och kritiserar en skola som vädjar till föräldrarna att sätta barnens först, är katastrofal.
Det finns fler platser att bo på än i Sverige.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/skola-ber-elever-skippa-fasta-pa-ramadan