söndag 20 maj 2018

Helt obegripligt.

Ramadan är här med besked.
Ingen som är i vissa affärer kan missa det och SVT berättar gladeligen om att den stora fastan nu är här. För mig är det helt obegripligt såsom mycket annat.
Jag klassificerar in Ramadan under samma stapel som fotboll, sport över huvud taget och Eurovision. Varför ta sig igenom allting när man bara kan läsa resultatet i slutet!?
För mig är det grymt mkt onödig tid som kan läggas på något annat.
svt.se

För mig är religion, i den bemärkelse att den tar tid från allt "normalt", fel.
Vårt land bygger på att vuxna människor ska arbeta och den tid de gör det ska det vara så effektivt som möjligt. Rökare har jagats i flera år för att de inte får ta några pauser för att gå ut och röka, vilket jag tycker är rätt då det bör skötas på rasterna som finns, men ingen säger någonting om att gå ut och be. Hur effektiv kan man utöver det vara när man inte äter på sexton timmar?

För mig får man tillhöra vilken religion man vill men att sätta krav utefter den, i ett välfungerande samhälle är för mig mycket märkligt.
Titta på bilden och se något som går tvärtemot vad varenda så kallad feminist i hela landet tycker.
Ändå accepteras det.
Varför i hela världen ska vi ens diskutera en religion som gör skillnad på människor utefter vilket kön de har?

Jag tror, att om det finns en Gud så har hon betydligt bättre saker för sig att kolla än vad någon liten enskild människa gör. Det är totalt ologiskt att det ur ett religiöst perspektiv skulle spela någon roll vad du äter, när du äter det eller vem du väljer att leva med.
Vi är ett vänstervridet land som inte accepterar den som inte tycker att alla människor ska ha lika rättigheter, men vi accepterar en tro som särfördelar människor utifrån de mest biologiska företeelserna. Varför skulle en Gud bry sig om jag var homosexuell?

Min uppfattning är att det ofta finns logiska förklaringar till saker.
Jag har full förståelse för att man inte åt griskött i de mellersta delarna av världen för ett par tusen år sedan. Det är ren överlevnadsinstinkt då trikiner i griskött är väldigt vanligt.
Den som har ätit det har blivit sjuk.
Detta händer dock sällan nuförtiden då människor vet om detta.
Vi har även den moderna uppfinningen som kallas för kyl/frys.

Det sägs att människan ska ha skapats som Guds avbild.
Finns det en Gud så tror jag att hon sätter sig jämte sin tjej, tar en öl med jämna mellanrum, tjuvröker och grillar ett par korvar som alla andra. Efter det skrattar hon och tycker att de som inte gör detta ibland är ett gäng sjukt trista paragrafryttare som inte läst på faktan som behövs för att förstå besluten som var regel för ett par tusen år sedan.

Ett liv går så oerhört fort så njut av varje sekund istället för att pina dig som om du levde på stenåldern.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-inleds-ramadan-den-muslimska-fastemanaden
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fasta-inte-bara-en-religios-tradition