torsdag 17 maj 2018

Fördelen med tågstopp.

Vissa människor tänker bara på sig själv.
De har ingen förståelse för att tågen ständigt havererar!

Människor som tänkte förpesta vår luft och ta det hemska flyget fick med råge veta vad som gällde. Ett fyra timmars långt tågstopp kan knäcka den lugnaste. Ingen får lämna tåget men vissa gjorde det ändå. Inga dörrar gick upp och inget vatten delades ut.
svt.se

Jag brukar tänka som så att nummer ett, det är alltid information.
Ständigt information för då har de flesta en viss förståelse.

Om ett tåg fullt med människor stannar i den värme som är nu, borde det mest logiska vara att börja dela ut den dricka som finns på tåget. Det borde ingå när det blir fel men nej.
Hade det varit så att detta var det första fel som hände med tågtrafiken i Sverige det sista decenniet hade nog ingen sagt något men det är inte så.

Jag reser inte så mycket längre men de gånger jag ska iväg så står definitivt aldrig tåget högst på listan. De kan prata hur mycket miljö de vill för jag lever en gång och den tid jag finns här tänker jag inte spendera sittandes på ett tåg. För risken är nämligen väldigt stor.
Det tar många gånger längre tid att ta sig genom Skåne med tåg än vad det gör att resa från södra Europa till Skåne. Är det inte fel på tåget så är det ombyggnation eller någon som har hoppat.

Det pratas mycket om vår miljö och de flesta har nog sett bilden av vart flygen går. Sverige står inte för några katastrofer. Detsamma gäller plasten i havet, skräpet i naturen och väldigt mycket andra saker. Vi tänker förmodligen lite annorlunda men rätt här för ingenstans där jag har varit, har det varit lika rent som det är i Sverige.

Tågen kan jag bara finna nackdelar med trots att de är miljövänliga.
Inte nog med att det är i princip kört att sitta ensam så finns det sällan platser kvar i tyst kupé. Skulle du ändå hitta en plats där som åker i färdriktningen så ska du stå ut med någon som äter något väldigt högljutt eller lyssnar på en ljudbok så det dönar.
Jag är ingen människa för kollektivtrafik alls och det bästa jag vet, det är bilen.

För er som ändå väljer tåget; åk i väldigt god tid.
Ska du passa en tid så bör du bege dig redan dagen innan för att vara på den rätt så säkra sidan.
Fördelen med ett eventuellt tågstopp är då att du sitter fast och inte behöver göra någonting.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/har-flyr-tagresenarer-over-ralsen