lördag 12 maj 2018

Jag med, men ett steg längre.

Bidragen till trossamfund som inte följer vanliga demokratiska värderingar ska dras in.
Det säger socialdemokraterna att de ska genomföra om de vinner i valet till hösten.
Med något undantag tror jag att alla partier är överens om detta.

Jag skulle vilja dra det ännu ett steg och säga som så att de trossamfund som särskiljer könen, inte ska få några pengar. Att de trossamfund som delar upp människor utefter kön, ålder, utbildning, vad som helst, ska bli av med sitt bidrag.
sr.se

Precis som Ygeman så tycker jag att Kristendomen har en särställning i vårt land och trots att jag inte själv tänker mig som kristen så är hela vårt land uppbyggt på den religionen.
Det finns få saker som inte kan härledas till den både vad det gäller traditioner och exempelvis skolans uppbyggnad. Våra lagar bygger på det och vi tänker här att man ska vända den andra kinden till.

OM någon nu vill ha pengar som alla skattebetalare ska hjälpa till med, då bör man även ha krav på sig. För mig är det märkligt över lag att skänka pengar och den sista tidens debatt om Växjö ställer till det för mig. De anses vara ett samfund som för våra skattepengar installerar en högtalare.
En högtalare som berättar att just de är bäst.

Varför ska våra skattepengar gå till detta?
För att inte tala om alla kristna spretningar som exempelvis inte godkänner att barnen äter den mat som serveras i skolan utan de ska ha en egen.

För många år sedan var jag i en av kommunens specialkyrkor där deltagarna inte satt ner utan ständigt stod upp med mässande händer. Det kan visserligen ha varit en engångsgrej men jag tror inte det. De brukade göra så. För mig som kom utifrån var det inte en bekväm händelse.

Hela vårt samhälle existerar för att anpassa sig åt alla andra.
Vad är det för fel på att bara vara sig själv!?
Enligt mig är det en självklarhet att människor ska få tycka och tänka vad de vill men om de inte följer demokratiska förordningar, vårt jämställda tänk och vår lag, då ska de inte ha en krona.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6950557
Stöd till trossamfund kan bli villkorat