tisdag 6 november 2018

Ett (s)tort tack!

Ibland är det kanske inte så farligt som man vill få det att tro.
Det kan faktiskt, många gånger, vara betydligt mindre bekymmer än man tror.
blt.se

Igår kväll hade Sölvesborgs kommun sitt första nya kommunfullmäktige med de nya ledamöterna. Jag fick en ny plats och lär få sitta där ett tag till innan vi har fått igenom att vi ska sitta partivis i salen. Det är många som säger att detta inte är bra för då kan människor prata med varandra. En anledning ska även vara att vi inte ska dela upp oss i vi och dem.
Föga nämner de röda att det var de som införde det i landstinget för fyra år sedan.
Anledningarna då var desamma som vi för fram nu.

Vi vill ha en borgmästare, ja.
Anledningen är rent praktisk då det blir lättare för människor som kommer på besök att veta vem det är de pratar med. Titeln "borgmästare" ger inga pengar. Det är en titel och den betyder egentligen inget mer än ett förtydligande för allmänheten.
Det är lätt att dra liknelser till Holm i Vellinge när han har kommit ridande men det är faktiskt så att även Linköping har en borgmästare.
Kommunalrådet där är dock socialdemokratiskt så där verkar det inte vara fel.

Vi avtackade igår många av dem som slutat och trots alla skriverier om hit och dit så fanns det inga sprickor. Vi hann färdigt med alla våra saker och alternativ varpå vi kunde genomföra mötet som tänkt. Det innebar dock att jag, vi i Samstyret, fick sitta hela helgen för att få allt klart.
Det blev massor av rök utan eld innan mötet.

Jag vill ge en eloge till ålderspresident Roine och socialdemokraterna för hur bra de genomförde mötet. Det är inte lätt med en ny position och lika svårt som det blir för dem att inse att de ska votera på allt, så är det för oss att godkänna allt som sägs. Det blir mycket nytt för alla men om vi bara håller den nivå som vi har haft idag, så kommer det att bli jättebra.
Man måste inse att vi alla är människor men med olika åsikter.
Kan man inte bete sig som folk mot alla, kanske man se över sin livssituation och bli eremit.
Man ska definitivt inte syssla med politik.

http://www.blt.se/solvesborg/forsta-steget-i-maktskiftet/
http://www.sydostran.se/solvesborg/moderat-tar-over-klubban/