måndag 26 juli 2021

Den mediala pandemin.

Fram tills idag så har det sedan den förste mars 2020 rapporterats in 14 651 döda. Till en början skrev de AV corona, men sedan har man börjat använda MED corona istället.
Region Östergötlands studie (länkad nederst med länk i artikeln) visar nämligen att av de som hade dött med ett positivt test för corona, så var det bara 15 procent av dem där corona ansågs vara den avgörande dödsorsaken. 
Siffran 14 651 personer blir därmed reducerad till 2200 personer som har dött AV corona i Sverige.
På 16 månader har det alltså dött 2200 personer i denna fruktansvärda sjukdom.
Det är 138 personer i månaden.

Sjukdomen postcovid diskuteras nu och vården ska se dessa individer.
Jag blir väl förmodligen hängd för självklart finns det de som verkligen är sjuka (enligt läkarna själv är nämligen nedan symptom återfunna hos dem som legat inlagda med corona), men min uppfattning är att det är desto fler som utnyttjar systemet. Det är jobbigt för media när det kommer en studie som visar att det knappt finns några med de symptom som media själv för fram.

Postcovid. Vad skulle då det vara?
Jo, följande symptom - var för sig - kan räknas in som exempel på att du har fått långtidscovid:
Trötthet.
Andfåddhet.
Feberkänsla.
Annorlunda lukt eller smak.
Bröstsmärtor.
Värk i muskler och leder.
Huvudvärk.
Magbesvär.
Hög vilopuls.
Sömnstörningar.
Svårt med minnet och koncentrationen.
Hudutslag.
Yrsel när du ställer dig upp.
Försämrad aptit.
Ångest.
Depression.

Så, nu när du läser igenom detta. 
Tror ni att det finns någon i vårt land som INTE har drabbats av långtidscovid?
Jag passar in på flera punkter men tänker inte det som corona, utan som att hela världen går ner sig för den totala överdrift i reaktionerna för denna influensa.

Samtidigt kom det en studie från Danderyd och Karolinska institutet. Den är gjord på sjukvårdspersonal och visar, tvärtemot vad man påstår att post-covid är, att det inte finns någon problematik efter corona med varken hjärtklappning, minnesproblematik, koncentrationsbesvär, eller feber som håller i sig. Detta är då ett test gjort av experter, på sjukhuspersonal. Det studien säger är att ungefär 9 procent av dem som haft corona KAN ha bekymmer med smak och lukt efter åtta månader. Det kan även finnas en generell trötthet - vilket jag ser som normalt efter en rejäl influensa med.
Men ovan bekymmer är alltså även de väldigt ovanliga.

Jag känner dem som har varit väldigt sjuka i corona.
Jag har dock själv legat på den avdelningen och vet att många inte är det.
Jag vet dessutom att under tiden människor gnäller över visst smakbortfall så ligger det människor och dör på canceravdelningarna. Sitter människor och väntar för att deras operationer för exempelvis cancer ställs in då personalen inte kan arbeta som de ska på grund av corona.
Hela Sverige har alltså stannat upp för 2200 döda människor varav den stora majoriteten av dem faktiskt har fått leva ett långt liv.

Nu tjafsar man om postcovid likt man gjorde om traumatiserade barn, som sedan visade sig utnyttja systemet. Kan vi inte istället lägga krut på att hjälpa alla de andra människor i vårt långa land som lider av sjukdomar där dödligheten ligger på cirka 30 procent?
Jag hade nämligen valt corona tio gånger om, bara jag slipper cancer eller tumörer i min eller barnens kroppar. Det kunde varit så mycket värre!

Jag hoppas och önskar att media börjar vakna till och lägger energi på rätt saker.
Artikeln som visade hur få som faktiskt dog AV corona, den blev ensam.
Artikeln om studien om att det faktiskt inte är så många restsymptom, den har inte delats.
Media väljer nämligen hellre att föra fram skräckhistorierna och hoppas sedan på att ingen ska ifrågasätta.

Vi har alltså en sjukdom som är SÅ farlig att man måste testa sig för att veta att man har den och där människor hotas med restriktioner eller tvingas för att vaccinera sig för den. Samtidigt visar dock studier att till och med milda symptom när du hade corona ger 80 procents skydd. Kroppen gör alltså det den ska, men ändå är diskussionen hur man ska få unga att vaccinera sig.
De kan ju visa skräcksiffrorna: 15 personer upp till 19 år har dött på 16 månader!
På grund av corona!
Jag hoppas att våra ungdomar är smartare än så för den pandemi som rusar hysteriskt i världen, den drivs av media och inte faktiska siffror på avlidna eller sjuka.

Länkar på all statistik och studierna finns nederst så läs gärna igenom dem.