lördag 24 juli 2021

Om det finns någon..

Märkligt ändå, hur olika man kan behandlas.
Om det finns någon som borde få ersättning för det de har anklagats för, så bör det nämligen vara killarna som anklagades för att ha mördat Kevin. Hade detta varit i USA så hade de nämligen plockat miljonbelopp.
I dollar.

Enligt tidigare begär så är det preskribitionstiden som ställer till det men ärligt.
När skulle de ha överklagat?
De var själv barn!
Mordet på Kevin var hemskt men att se dokumentären om detta i efterhand blir absurt för som det ser ut i den så handlar allt om att skylla på någon. Och det blev pojkarna som blev anklagade.
De ansågs ha lyft upp och burit barnets kropp och det visade sig i dokumentären att inte ens hans föräldrar trodde på det, men polisen var säker.

När detta sedan granskas i efterhand så lyser det absurda med sin närvaro.
Det kan inte vara de som har gjort det.
MEN.. att de har fått hela sina liv förstörda genom de anklagelser de utsatts för, DET anses inte vara jobbigt. Detta ska då sättas i paritet med att vem som helst som anklagats i nutid och sedan bedömts oskyldig, kan begära pengar.
Det blir liksom absurt när jag inte tror att det finns något fall i Sverige som har fått så mycket uppmärksamhet som detta.
Jag minns det sedan jag själv var liten och minns att jag tyckte synd om dem alla.
Barn är barn.

Jag minns även att det jämfördes med det fruktansvärda mordet i Storbritannien där en pojke hade lockats med ut vid ett järnvägsspår och misshandlats till döds. Dessa, idag män, som anklagades för att ha mördat Kevin har fått hela sina liv förstörda av detta.
Inte bara de, utan även deras familj och deras vänner.
Alla har pekat på dem och menat att de är några mördare.
Om det då finns några som ska få någon form av ersättning, så måste det var dessa killar.
Hela deras liv har präglats av denna händelse.