fredag 21 juli 2023

Är du villig att offra ditt barn?

Lumpen.
Militärtjänstgöring.
Något som jag själv ville och uppskattade för mitt val stod mellan skolan och just militären. Det som till slut gjorde att det blev skolan var det faktum att jag inte var beredd att åka utomlands på någon form av tjänstgöring. Jag är mer rädd om mitt liv än så.
Så såg mitt val ut och jag respekterar att andra gör andra val.


Lumpen?
Frågar ni mig så anser jag att alla ungdomar som behöver någon form av försörjning efter gymnasiet, då de varken pluggar, jobbar, reser eller vad de nu väljer..
De ska göra lumpen.
Står valet mellan att kosta samhället pengar eller lumpen så anser jag att lumpen är ett bra sätt att börja sitt vuxenliv med. Ordning och reda.

Men.
Jag tycker inte att någon ska tvingas ut i krig.
Krig är ju inte en barnlek.
Att utomnordiska personer inte vill göra lumpen tror jag har att göra med flera saker. En del är att man kulturellt inte gör militärtjänstgöring. En annan del kan vara att man flytt densamma, att man inte är beredd att kriga för ett annat land eller helt enkelt inte vill åka till något man har flytt från.
Min modell med tvinga in dem som inte gör rätt för sig i samhället, den kunde dock varit bra.
Kan man inte visa att man ska studera, arbeta eller göra något annat så bör lumpen gälla.
Där blir det nämligen folk av de flesta.

Ett inträde i NATO sätter andra krav på Sverige och trots att organisationen ska vara fredsbevarande och inte starta krig, så är det så tänker är just nu.
Jag litar inte på några sådana här beslut och vill inte se mina barn åka ut för att försvara någonting de eller jag inte tror på.

Lumpen?