fredag 7 juli 2023

Reflektioner från en resa.

600 mil på tre veckor och jag kan inte annat än att förundras över så mycket saker. Krisen i Sverige! Vi har partier som lovar att sänka bränslet med tio kronor, för alla förstår att det är ohållbart med priserna som är nu.. men i Spanien är det redan nästan tio kronor lägre. Dessutom med RIKTIG diesel.
Inget utblandat skräp.
Plastpåsar där kostar nästan gratis och trots lågkonjunktur även där, tillsammans med en dyr euro, så är det billigare än i Sverige.
Det finns produkter som sticker ut, men generellt så betydligt mycket billigare.


Spanien.
Mitt älskade Spanien dit jag egentligen inte åker på semester, utan jag åker hem.
Sedan 1988 har jag sammanlagt spenderat år där men nu var det ett tag sedan då hela världen har varit totalt hispig.

Saker i detta land är på ett annat sätt och alla präktiga svenskar.. de hade dött. Stoppskyltar betyder stopp om någon kommer. Rött behöver inte betyda stanna. Behöver du in någonstans så ställ bilen och på med varningsblinkersen. Livet har en annan gång som är så mycket lugnare än i Sverige.
Mañana är ett uttryck som de verkligen kan leva ut.

Kulturen är dock en stor skillnad och inte bara genom positiva kanaler. De är fruktansvärt högljudda och saknar fingertoppskänsla, men då är det ingenting till alla dessa fransmän dyker upp. Skrikandes - självfallet bara på franska - och egocentrerade deluxe.
Fruktansvärt dryga.
De kan inte köra bil och hänsyn vet de ingenting om.

Mest spännande har dock varit att se alla fina bilar registrerade i Ukraina. Ni vet landet som plötsligt ska diktera villkoren för hela världen trots att de själv knappt vet hur en demokrati fungerar..
Stora fina bilar och självfallet även kvalitetsbilar, precis som bilden visar.
De kräver att andra ska bojkotta, och självfallet gör alla som känner av vinden med fingret i vädret det - PKfolket, men själv verkar de inte bry sig.
Det var inte en Volvo som rullade där utan flera.

En fortkörningsbot blev det, kanske två, men det är ok. Många mil i bilen på gott och ont, men jag älskar det.
Tekniken hjälper till för att det inte ska bli tråkigt men nu är vi hemma i kära Hällevik igen!
Brunbrända och redo för den svenska sommaren med massvis av nya idéer på förbättringar för vårt paragrafryttandes avlånga land.

Trevlig fortsatt sommar alla!