lördag 29 juli 2023

För länge sedan i.. vad heter det..

Filmen 8 Miles med Eminem har varit en stående favorit sedan den kom. I den har de ett rapbattle där de sjunger mot varandra för att vinna publiken.
De flesta går ut och sjunger för att sänka och prata illa om alla andra men Eminem börjar med att berätta alla sina egna brister för att därmed ta udden av de andra.


Jag är 40 år och har fem barn. De är varken bäst eller några änglar alltid för de har mina gener. Jag älskar dem dock över allt annat. Jag har i hela mitt liv varit obstinat och sjukligt irriterande då det aldrig har gått att köpa min åsikt, men inte heller trampa på mig för jag säger emot. Jag säger ifrån!
Jag kan nog påstå att min sjukt låga humor är allmänt känd, men den har alltid funnits där.
Passar det inte så säger jag det och utöver det är jag envis. Sjukt envis. Så envis att jag kan springa en halvmara med pannbenet eller att i över femton års tid fortsätta med politik trots att knivhuggen haglade. Mot slutet haglade de alltid. Jag fick dessutom mycket kritik när jag blev gruppledare för att jag var så osmaklig och ville digitalisera allting och gjorde det efter godkännande av gruppen. Ha allting i ett moln för att lättare kunna hantera och kommunicera beslut och liknande. Värst härjade de som aldrig var med, trots att de med detta system fick det lättare.
När jag bestämde mig för att gå, för det var mitt beslut, så stängde jag alla funktioner. Så envis var jag. Det innebar att ingen annan kunde ta sig in och fortfarande inte kan, men jag har allting kvar.
Alla blev beordrade att lämna alla Messengergrupper och gå med i nya, men det de inte förstår är att när de lämnar så finns fortfarande all information kvar. För dem som finns kvar.

Detta gör att jag har full koll på närvaron hos de som skriker mest. Vad heter det, som vi kan kalla personen, var aldrig med. När jag hade varit aktiv i fyra år hörde jag namnet men hade inget ansikte.
När Vad heter det plötsligt deltog var det med tårar i ögonen, smällande i dörrar och skrik om att ekonomin skulle krascha för familjen om inte Vad heter det fick vissa betalda poster.
Detta fortsatte i varenda val.

Vad heter det, som enbart pratade i frågor som gynnande den egna personen älskade sport med egg. Därför skulle det alltid prioriteras. Därefter var det ogräsbekämpnings som stod överst på listan! Inget ogräs på Sölvesborgs gator!
Det har ju verkligen blivit bra..

Värst av allt är när jag nu ser en insändare där man tydligt visar på sin okunskap kring hur demokratin i Sverige fungerar. Ingen ordförande är diktator och har aldrig heller varit i Sölvesborg. Beslut tas gemensamt och gjordes så även när jag var kommunalråd.
Både i den interna partigruppen och sedan i Samstyret.
Att insändaren är ovetandes om detta kan ju vara en del i förklaringen att Vad heter det varken deltog på möten eller sammankomster som inte gynnade den egna plånboken.

Jag var inte nöjd med alla beslut under den förra mandatperioden men hade inte längre makten att påverka. Samtliga moderater i Sölvesborg hade det vilket visar att bristen på kunskap är oroväckande.
Ett kommunalråd bestämmer inte över en flaggstång och när storhetsbeslutet verkar vara en hundrastplats?
Jag vet inte om jag ska be om ursäkt eller hurra.
Finns det inte viktigare beslut och frågor att fokusera kring?

Vad sägs om att moderaterna plötsligt ville bygga höghus i Hällevik?
Har företrädare som konstant fulla behandlar människor som skräp för att de råkar vara domare?
Har gjort politiken betydligt dyrare och dessutom satte sig i knät på socialdemokraterna!?
Det visar att man är till salu.
Gråten, skriken, smällandet i dörrar och hysteriska utfall gjorde sig förmodligen hörda även detta valet för viktigast var de betalda posterna.
Politiken var inte längre nummer ett.
Vad har kommuninvånarna fått för dessa betalda poster?

Medborgerlig Samling i Sölvesborg är ute efter att sänka de politiska lönerna. Ingen med ryggrad kan påstå att vår lilla kommun ska ha två heltidsarvoderade kommunalråd för demokratins skull för då hade man inte jävlats med dem som vill ha en folkomröstning kring det. 
Kasta inte Sten i glashus.
Det är.. vad heter det.. så otroligt fel.