onsdag 5 juli 2023

När stenåldern knackar på.

Vem har rätt och vem har fel?
Vi har tur som är uppvuxna i ett land där man ska tänka själv. Åtminstone lite mer än på många andra ställen. Ett land där vi faktiskt får agera så långt vi vill utan att skada någon enskild individ.


Jag har skrivit detta innan och kan mata det i en evighet: Det finaste vi har är vår yttrandefrihet.
Friheten att kunna säga och agera utan represalier.
Än så länge iallafall och för många handlar detta om en bok, men det gör det inte för mig.
För mig handlar detta om rätten att förstå Sveriges lagar och innebörden av dem.

Koranen är en bok.
En bok är gjord av papper, som kommer från ett träd och i den har man skrivit med bläck. Människan gör just den boken helig, inte något annat.
Vad någon väljer att göra med sin bok är upp till just den personen och om den personen då väljer att elda upp den så gör det.
Jag tycker inte att man ska elda några böcker men i Sverige är det ok!
Har då andra länder problem med det.. ja, då får det vara så. Vår yttrandefrihet måste stå över allt annat.

I Sverige finns över 10 miljoner människor och många år muslimer. Här har alla nu förstått att det bästa sättet att möta en idiot som eldar böcker på helt enkelt är att ignorera den personen. Vänd ryggen emot och gå därifrån. Utan uppmärksamhet så försvinner intresset.
I början blev det kaos här med för vi minns alla påskupploppen, men sedan tog människor inom den egna gruppen tag i det och det har sedan lugnat sig.
Man förstår att det finns andra sätt.

Problemet är att länder med en katastrofal människosyn, där kvinnor ska underkasta sig män och människor inte kan leva fria; DE bryr sig.
Istället för att fokusera på att de avrättar människor som tänker ”fel”, så försöker de stoppa människor i ett land många av dem inte ens kan peka ut på en karta.
Människor som följer sin ledare likt nazisterna följde Hitler. Helt skrämmande och potentiellt farligt för Sverige.

Så tänk tanken att de där 57 muslimska staterna som nu kräver att Sverige ska ändra sin yttrandefrihet istället hade fokuserat på att hjälpa människor i dessa stater. 
Gett kvinnor samma värde som män.
Plockat bort barnarbete.
Låtit alla komma till tals.
Delat på religion och politik.
Helt enkelt infört fungerande demokrati.. då hade de förstått hur västvärlden fungerar.

Det må vara provocerande för vissa att man i Sverige får bränna böcker, men bojkotta oss då. Sluta köp våra varor och stäng era gränser.
Jag hoppas verkligen Sverige svarar genom att exempelvis sluta sälja vapen men i det är det sådant hyckleri så det är pinsamt.
Sen UD.
Det är så korkat att det inte ens går att kommentera.