måndag 17 juli 2023

Hatlandet Sverige?

Hur är en svensk?
Jag skulle beskriva den typiska svensken som väldigt tyst. En person som inte gestikulerar, skriker eller pratar högljutt. Någon som är ett ego men ändå oftast visar hänsyn. Ingen som tränger sig eller knuffas.
Det betyder dock inte att alla är sådana.
Självfallet är det så att det är min uppfattning och andra kanske inte delar den. Självklart kan det också vara så att personer kan vara motsatsen.
Bilden som då visas utåt, är den generell för alla svenskar?
Nej.


FNs människorättsorganisation har nu haft möte och antagit en resolution om hat mot religioner, skriven av Pakistan. Jag tycker vi slår ner på det.
Pakistan vill ha detta.
Vad är då landet Pakistan för land?
Jo, landet heter egentligen Islamiska republiken Pakistan och står på gränsen till statsförfall.
Sist man räknade hade man cirka 200 miljoner invånare men det var för sex år sedan. Landet tillåter barnäktenskap, gör skillnad på flickor och pojkar samt har cirka elva miljoner barn som arbetar.
Men vad är hemskt?
Uppenbart inte något av ovan för de ser ett större problem i att ett fåtal personer valt att bränna en helig bok i ett litet kallt land i norra Europa.
Detta störde Pakistan så mycket att de skrev en motion till FNs människorättsorganisation för att protestera mot detta och där fick de gehör för detta.

Av de 47 medlemsländerna ansåg 28 att det är bra att sätta upp regler för hat mot religoner. Bland medlemsländerna återfinns Kina, Ryssland och Saudiarabien,

Tänk om alla dessa länder som nu anser att ett annat lands regler kring yttrandefrihet är fel, istället hade bestämt sig för att förbättra villkoren i det egna landet.
Jag kan verkligen ifrågasätta vad FNs människorättsorganisation och Sverige för den delen, gör för att människor ska få en bättre vardag i de länder där alla barn inte ens garanteras skolgång.

Media över lag har en väldigt stor del i det som händer både i och utanför Sverige. Varför lägga energi på och ge uppmärksamhet till företeelser som är helt oviktiga!?
När Sverige firade 500 år sedan Gustav Vasas kröning så skrev man nästan ingenting, men när en enda person som inte ens har uppehållstillstånd i Sverige bränner en koran så ska det rapporteras precis överallt!?
Man sprider hatet istället för positiva saker och det är förödande på så många sätt.
Våra lagar är inte fel, men utnyttjas för egna syften som media sedan hjälper till att sprida.

Viljeinriktningen från människorättsorganisationen är vägledande och jag hoppas att Sverige högaktningsfullt vänder ryggen till. Min respekt är i botten för en organisation som uppenbart silar mygg och sväljer kameler.