söndag 23 juli 2023

Dags för massprotester!

Iran, ett land långt bort som många svenskar förmodligen inte kan peka ut på en karta..
De har iallafall återinfört sina moralpoliser.
Det har varit uppehåll under flera månader efter att de slog ihjäl en kvinna som hade sin sjal på fel sätt.
Det ledde till stora demonstrationer där kvinnor vägrade använda slöja och krävde att de skulle behandlas på samma sätt som män.
De ville ha sin frihet tillbaka!


Vad hände?
Ingenting.
Världens media tröttnade rätt så snabbt på att rapportera kring detta och nu är landet tillbaka i samma gamla kängor som innan. Kvinnor tvingas bära slöja och har de slöjan på, men på fel sätt, då finns risken att de blir ihjälslagna.
Alla smarta människor flyr med detta landet.
Det tillhör ett fruktansvärt uråldrigt tänk att behandla kvinnor på detta sätt och det passar inte in i en modern värld. I Iran anser dock styret att de har rätt och de backar inte.

Så moralpolisen är nu tillbaka?
Det är Irans regler och jag anser dem vara förkastliga, men de tycker att det är värre att någon bränner en bok i Sverige. Jag tänker som så att vi borde ut och demonstrera.
Kasta saker!
Skrika!
Jaga poliser!
Allt för att Iran nu återinför moralpoliser.
Vi ska vägra handla deras varor, kräva att ledningen utlämnas till Sverige och hoppa på polisuniformer och slöjor. Vi ska visa vårt missnöje med Irans regim!
Eller?

Det är så de gör med oss.
Tror någon att de hade brytt sig om vad någon av alla invånare i det kalla landet Sverige anser om deras poliser?
Jag tror det inte.
De hade hånskrattat och sagt att vi hade fel.

Just därför blir det än mer absurt att Sverige väljer att dalta med människor med så låg iq. Det finns ett uttryck som går som så att "kasta inte sten när du sitter i ett glashus" och just det passar in här.
Anser Iran och andra länder att Sveriges lagar är fel, då kan de först titta på hur de själv ser ut i resten av den moderna världens ögon.
Vi ser grottmänniskor med ett beteende som inte är värdigt 2023, men vad hjälper det när det inte går att kommunicera med dem.
I Sverige gäller svensk lag.
Bara ta det.