onsdag 13 april 2016

Nöjda?

Regeringen låter barn svälta medan de vuxna mutas för en bra plats i FN.
2016?
Pengar som skulle gå till behövande gick istället till mutor och bilderna som nu finns överallt på de barn som finns kvar i Syrien visar åtminstone för mig vilka som har tänkt rätt från början.
Problemet måste lösas på plats, inte genom att flytta den del av befolkningen som har så mycket pengar att de har råd att fly.

När människor började fly till Europa och främst Sverige började jag skriva om att människor främst behövde hjälp på plats. Ett parti, inte mitt eget, tog upp det och det som då var rasistiskt och fult är nu rumsrent och sant. Barnen i Syren svälter. Inte bara i Syrien heller utan i stora delar av Afrika på grund av omfördelningen av biståndet. Barn svalt innan men det har inte blivit bättre på något sätt och det gör mig så ledsen att världen ser ut såhär.
Älskade lilla barn <3 div="">
svt.se

Pengar ska inte styra men tyvärr ser det ut så. Prioriteringen av pengar är förödande.
Sverige kan hjälpa så många fler i Syrien än i Sverige och det vettigaste av allt hade varit att alla länder hade gått ihop för att hjälpa Syrien på fötter men just det, pengarna styr.
Ryssland ser fördelar för sig, USA vill inte delta i ett nytt krig, Sverige tror att vårt dåliga samvete hjälper människor på plats men stora delar av världen blundar. De väljer att titta bort.

Faktum för alla som någon gång har varit intresserade av vad som händer i världen är att de inte bör vara förvånade. Trodde de att folket i Syrien stilla skulle nicka till en diktatur?
Styret har suttit sedan sjuttiotalet och få är de länder som bara följer med. Exemplen på länder som lever under förtryck är många och innan jag dör kommer det med all sannolikhet att ske en revolution i exempelvis Kina. Vad ska vi göra då?
Bjuda att kineser till Sverige?
Nej, vi ska hjälpa dem att bygga upp sitt land igen men med rätt styre och en demokrati.
Vi kan inte hjälpa alla människor att flytta därifrån.

Jag har full förståelse för att människor flyr, att människor inte vågar stanna kvar men samtidgt bör det då vara så att värderingar måste in. Vad är viktigast?
OM det hade blivit krig i hela Europa och familjen hade blivit tvingad att fly till Iran hade jag och flickorna få ta på en slöja. Så är nämligen seden där. Jag kommer kanske aldrig att acceptera det men jag lever. Jag kommer kanske aldrig kunna öta hamburgerdressing eller Kalles mer men jag lever. Familjen lever.
Det finns ett ordspråk som heter att man ska ta seden dit man kommer och jag betvivlar att den som flyttar til Iran får leva efter det tänk de hade tidigare.

OM jag istället hade valt att bo kvar med familjen trots de risker som finns, skulle jag då inte få någon hjälp? Skulle inte barnen fått en chans till ett drägligt liv utan det skulle istället ges till de som hade pengar att fly? Som valde bort sitt födelseland?

Jag lider med de stackars barnen i Syrien och i övriga delar av världen som inte har det bra. Hade det funnits någon rättvisa skulle världen inte sett ut som den gör.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/barnsvalten-i-syrien-stor-noor-overlevde