lördag 2 april 2016

Fler poliser!

Fler poliser kommer nu att anställas trots att det inte finns några pengar. Anledningen till det ökade behovet är bland annat pappersarbete och gränskontroller.

När jag är ledig brukar jag lyssna på Ring P1 och många gånger förundras jag över att människor inte har någon större koll. Förra veckan var det en person som ringde in och tyckte att vi skulle öppna alla gränser för EU betalade för alla de asylsökande Sverige tog emot. Jag blir så trött. En sådan person har ingen aning om vad EU-avgiften är och mycket pengar det rör sig om. För 2016 är Sveriges EU-avgift 31,8 miljarder. En hel del pengar om jag får säga det.
Vi får ett återflöde som i år är 12,7 miljarder och som i sin tur gör att avgiften egentligen "bara" är 19,1 miljard. Återflödet har dock inte med invandringen att göra utan mestadels med jordbruket och fisket. Hur man än räknar går Sverige alltså inte plus genom att vara en del av EU och detta då beräknat på pengarna vi betalar och får tillbaka.
svt.se

Således är det så att de poliser som nu ska anställas, betalas av det svenska folket i skattepengar. Det svenska folket betalar också för invandringen genom de skatter som kommer in och hur gärna de regerande än vill påstå att detta inte drabbar någon så säger all logik att motsatsen är fallet.
Det kan dock vara så att detta är ytterligare en myt som inom ett par år kommer bli en sanning.
Om du har 100 kronor kan du inte handla saker för 110 kronor och tro att det ändå kommer gå ihop i slutänden för så är inte fallet.

Jag anser att det är väldigt bra att Sverige nu får fler poliser men jag anser dem vara för få. Jag hade helst sett poliser som ständigt närvarade överallt, i varenda liten by. Allt för människors säkerhet. Alla de som ska anställas kommer dock bara märkas av hos de som ska resa eller de som behöver hjälp pappersvägen. Det kanske går lite fortare att få utredningarna nedlagda nu.

Jag hade länge polis som ett yrke jag ville arbeta som men jag är idag glad att det aldrig blev så. Den arbetsbelastning dessa personer har, med det ökade hot de måste känna hade jag inte orkat. Deras namn står om de har vittnat vilket sätter hela deras familj i en otrygg situation. Utöver det ska de få stenregn och glåpord kastade efter sig vilket är en katastrof.
Jag satt som nämndeman i Hovrätten förr och har rätt bra koll på vilka det är som bråkar. Det var nämligen samma efternamn som återkommande dök upp och min gissning är att det fortfarande är likadant. Det är ett hån mot svensk polis att straffen i landet är så pass låga och det är ett hån att vittnen av olika slag måste stå med namn.

Ja tack till fler poliser men i ärlighetens namn borde lagar och regler ses över först för att sedan följas.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/tanker-anstalla-trots-att-det-inte-finns-pengar
www.eu-upplysningen.se