söndag 10 april 2016

Så det finns alltså kulturskillnader?

Förnekelse, anklagande ord och påståenden om att alla svenska män faktiskt gör såhär!
Vad säger ni om statlig medias satsning?
Jag rekommenderar alla till att lyssna på programmet som är länkat.
Det heter "Jag vill bli en gentleman" och handlar om hur svårt det är för människor som kommer till Sverige att läsa av de social koder vårt land har.

Som exempel i programmet tas exempelvis det olika tänket mellan könen upp. Killen som är med i programmet är från Somalia men har sedan bott flera år i Dubai och Syrien innan han flydde till Sverige. Han bodde i tre länder och kom till Sverige med tron om att han visste hur det var här då han hade sett många filmer från väst. Han säger dock själv att hans bror som redan varit här i fyra år var räddningen från väldigt mycket.

Han berättar om att i de länder han har bott i visar man äldre människor än sig själv respekt genom att inte se dem i ögonen. Man kramas inte. Inte ens inom familjen. Man tilltalar knappt en kvinna som man inte tänkt gifta sig med. Han slutar programmet med att berätta att Sverige har visat honom vad kärlek är, att man ska kunna visa upp och vörda den man älskar.
sr.se

Den stora frågan med detta program bör vara varför det har gjorts när PK-media och alla finmänniskor hävdar att det inte finns några problem eller kulturskillnader?
Denna kille säger precis tvärtom, att det är massvis med skillnader som man måste lära sig när man kommer till Sverige. Han påstår att det är väldigt mycket som inte alls fungerar på samma sätt.
Märkligt egentligen.
Det skulle ju betyda att alla de som bedyrat att alla svenska män tafsar antingen ljuger eller missuppfattat en situation gravt. Alla de som hellre dömer alla efter vilket kön de har istället för deras bakgrund och deras sociala tänk, har alltså fel.

Vad tänker alla dessa förståsigpåare om att deras skattepengar har gått till att göra ett program som handlar om deras motsatta tänk?
Jag tycker programmet var bra och hoppas att alla går in och lyssnar på det.
För de som har haft ögonen öppna och inte satt dit skygglappar för att få en mer hemtrevlig värld, blir det ett bevis på att det som de påstått stämmer. Det finns, enligt programmet, stora skillnader mellan att bo i Somalia/Dubai/Syrien och Sverige.
Nähä..

http://t.sr.se/1ZPIvjw
sverigesradio.se/sida/avsnitt/700847?programid=3381