söndag 24 april 2016

Kulturkrockar.

Kulturkrock. Vad är en kulturkrock?
Enligt media finns det inte och enligt alla politiskt korrekta människor som främst trampat i miljöpartiets led existerar ingenting sådant som kultur. Speciellt inte som en krock!

Hur menar då Fridolin med att det har varit en kulturkrock?
Jo, han förstod inte att det blev ett problem när en högt uppsatt företrädare för hans parti, som dessutom kallar sig för feministiskt, vägrar att ta kvinnor i handen. Anledningen?
Jo, han har en annan bakgrund, en annan religion och anser inte att de olika könen ska vidröra varandra. Välkommen till Sverige och år 2016!
svt.se

Denna diskussion hade för ett par år sedan varit helt omöjligt då rasiststämpeln hade tryckts in till den gjorde märken. Jag brukar lyssna på Ring P1 och där gick diskussionen att läkare inte hälsar av hygieniska själ. Det har jag full förståelse för. Det innebär nämligen att de, när de utövar sin profession, inte hälsar på någon för att deras händer behöver vara rena. De gör alltså inte skillnad på vilken religion, ålder eller etnicitet patienten har. De hälsar inte på någon.
För mig går inte detta att jämföra.

En man, som uppenbarligen inte arbetar inom vården, vägrar hälsa på kvinnor för att de är just kvinnor och Fridolin skyller på kulturkrockar. Menar då Fridolin att det finns olika skillnader mellan män och kvinnor beroende på vilket land denne kommer ifrån?
Det låter nämligen som något ett annat parti har påstått under flera år.
Är då det ingen lögn utan en sanning?
Betyder då det att det partiet har haft rätt hela tiden och att miljöpartiet har haft helt fel?

Vad har då detta parti haft rätt i?
Frågar ni mig så är svart enkelt; inget.
I mina ögon är det ett flumparti som inte har någon politik eller några åsikter som inga andra har. Som jag ser det skulle miljöpartiet kunna läggas ner utan att det skulle räknas som någon större förlust.

Jag tror det finns kulturkrockar och har alltid trott det. Programmet på P1 som jag skrev om häromveckan hade invandrarpojkar som berättade om alla de kulturella skillnader Sverige har med länderna utanför Europa. De berättade hur olik synen på exempelvis kvinnor är och detta har varit ett faktum under hela tiden som invandringen till detta land har skett. Ingen har dock tagit det till sig.

Fridolin kan ta hela partiet och diskutera slutet. Kommer media jaga dem lika mycket som andra partier, och speciellt partiet utan namn, så kommer de snart sluta existera.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/gustav-fridolin-bemoter-kritiken