fredag 8 april 2016

Välkommen till det förflutna.

Katolska präster kräver ett totalt abortförbud och Polens regering nickar och säger ok. Välkomna till 2016! Har ni märkt några förändringar?
Trots att landet redan har restriktiva abortlagar ska de nu göras värre.

Självklart är det så att en oönskad graviditet aldrig skulle fått ske. Faktum kvarstår dock att det kommer hända om och om igen. Vad är då bäst att göra?
Tvinga dessa kvinnor till olagliga ställen där de måste gömma sig för vad de tänker göra eller riskera fängelse och böter?
sr.se

Den katolska kyrkan, jag ber om ursäkt alla katoliker, är för mig en bakåtsträvande stenåldersgrupp som vägrar se de förändringar världen har gjort. De tror fortfarande att de lever i en era där de har all makt. De polska kvinnorna kommer garanterat fortsätta utföra aborter men istället för att göra det på platser där det är kliniskt och säkert, gör de det i skymundan så att de kan bli sjuka.
Eventuellt kommer de på en resa till Sverige och gör det.
Svenskar gjorde likadant förr i tiden.
Är detta det bästa valet?

För mig handlar detta om kvinnan och hennes rätt att ta beslut om sin kropp. Myndigheter och under inga omständigheter kyrkan, ska få lägga sig i detta. För mig är det nämligen bättre att barnet är älskat än att det kommer till en värld som inte vill att det ska finnas.

För mig är detta ett lika vidrigt beslut som att de prostituerade ska gömma sig i Sverige. Istället för att vara på säkra platser tvingas de gömma sig för att slippa straff, eller som i Sverige där kunderna får det istället. Vi behöver mer öppenhet i samhället och inte stänga gränder där allt "fult" ska få finnas. Vi har kommit för långt för det. Polen har kommit för långt för det och den katolska kyrkan med påven i spetsen kan ta sina krav och försöka tänka efter vad de själv gör för fel istället. Skandalerna kring katolikerna och pedofili sträcker sig lång tid tillbaka i tiden men tydligen är det ok, pojkar blir ju inte med barn.

Det är dags att se framåt. En kvinnas kropp är hennes och om hon bestämmer sig, självklart inom en vettig tid, för att hon inte är redo så ska det vara sluttjafsat.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6403083