torsdag 7 april 2016

Så oerhört utsatta - och Sverige blundar.

14 år, gift och asylsökande i Sverige. Du bor inte på ett hem för ensamkommande barn eller ett HVB-hem utan istället bor du med din man. Din man. I Sverige är det fortfarande fyra år tills du får gifta dig, om du vill, men så ser inte lagen ut i landet du kommer från. Pedofili existerar nämligen inte i dessa länder. I Sverige är det förbjudet och skulle två fjortonåringar ha sex med varandra, för att de vill, kan lagen komma med böter, straff och en inkopplad socialtjänst. Om den ene är fjorton och den andre sexton blir straffet värre.
MEN. Om du blir bortgift som tioåring i ditt hemland, mot din vilja, du tror i alla fall inte att du vill för du är inte så gammal att du vet vad det egentligen innebär. Blir du då bortgift med en äldre man och kommer till Sverige, då är plötsligt denna pedofili ok?

Jag blir så mörkrädd för Sveriges totala likgiltighet och förslappade metoder att se på detta. Det första som borde hända när de anländer till Sverige är att de ska delas på. Äktenskapet skulle blivit upplöst. Mannen skulle bott på ett asylboende och fått söka asyl för sig och barnet, speciellt om det är en flicka, skulle bo i ett familjehem.
Gör jag då skillnad i om det är en flicka eller pojke?
Egentligen inte men i dessa fall ja. Jag har nämligen väldigt svårt att se att det är många minderåriga pojkar som kommer till Sverige med en äldre dam i handen, som är dennes fru.
Om flickan får komma till ett familjehem så kan hon få se hur vi lever i Sverige.
Hon ska få se vad jämlikhet är och hur arbetet fördelas i vårt land.
Hon ska få veta att hon inte behöver vara gift med denne man för i Sverige är hon ett barn som ska gå i skolan, vara trotsig då hon är mitt i tonåren, smita ut på fester, göra tvärtemot vad hon blir tillsagd, skolka och få göra alla de fel de flesta människor faktiskt gör innan de blir vuxna. Hon är ett barn!
svt.se

Jag har förståelse för att mannen inte kan sättas i fängelse då brottet skett i ett annat land där pedofili är ok men dessa män borde få veta redan innan de kommer hit att deras äktenskap kommer upplösas i samma sekund de beträder svensk mark. I Sverige är det olagligt att gifta sig med barn!
Det är olagligt att ha sex med ett barn!
Bara tanken på att dessa män kommer hit och anser att det är ok är sjuk och de borde stoppas.
Kursen i hur Sveriges värderingar och lagar ser ut skulle de fått lära sig innan de kom hit för när de väl är här, ska de behandlas som alla andra människor i detta landet. Samma skyldigheter och rättigheter.

Handen upp alla som tror att svenska myndigheter hade sett mellan fingrarna på om en 35, 45, 55, 65-åring gift sig med en tioåring. Skaffat barn. Någon?
Nej, jag tror inte det.
Vad är då skillnaden?

Man kan tycka vad man vill om när man räknas som vuxen men om man har ett problem med att den åldern i Sverige är arton år bör man inte komma hit. Många försvarar detta idiotiska med att flickorna själv vill bo med mannen. Men grattis, hur ska de göra sin röst hörd?
Betänk att dessa flickor har blivit av med allt förtroende som funnits för vuxna då det är de som har satt henne i den situation hon är. En man kan inte tala med henne och skulle de hitta en tolk som pratar hennes hemspråk ska hennes "man" inte få vara med. De måste dessutom få träffas flera gånger så att flickan för förtroende att berätta för tolken vad som skett och inte. Flickan måste få veta att i Sverige finns det alternativ.

För mig är det sjukt att ett människoliv kan vara så lite värt och Sverige, som stolt bankar sig för bröstet för den påstådda jämlikhet vi har för alla, tittar åt ett annat håll och låter detta ske för egenlitgen är det ingens fel. Det är lagarna, myndigheterna.. alla andra förutom där denne enskilde person arbetar. Vad har hänt med civilkuragen?
Lagen är i vårt land för slapp och trots att vi kallas för paragrafryttare av hela Europa kan vi inte sätta dit dessa män för risken är överhängande att vi då gör det på grund av deras kultur, bakgrund, kön eller religiösa tillhörighet.
Vad är problemet?
Svensk lag gäller i Sverige och genom att godkänna dessa äktenskap godkänner vi pedofilbrott, bara förövaren är från ett annat land med en annan kultur.

Stackars dessa flickor.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/nyanlanda-gifta-barn-tas-inte-om-hand-ratt