tisdag 18 oktober 2016

Varje kommuns ansvar.

På grund av den stora invandring Sverige frikostigt har haft de sista åren börjar det bli trångt. Det finns inga bostäder. För att lösa detta genomfördes en lag i våras som säger att varje kommun ska ta sitt ansvar av fördelning av alla dessa nya svenskar.

Alliansen gick ihop med Socialdemokraterna och drev igenom denna lag. Rent principiellt är jag emot den då jag tycker att vi inte skulle tagit emot fler människor än vad vi hade klara boenden för, men jag jublade när den genomfördes. Anledningen?
Jo, min övertygelse var att lagen var det enda sättet att få våra styrande att vakna och tadaa!
Ser ni vad som händer?
svt.se

Stackars Stockholm, buhu..
De ska ta emot 6000 nyanlända och ber nu stockholmarna att öppna sina bostäder för alla dessa människor. Välkomna till verkligheten!

Det vi här ute på landsbygden har upplevt under ett par år börjar nu bli verklighet för de styrande med öppna hjärtan också. Det kanske inte hade varit så dumt att tänka till innan gränserna togs bort.

Sverige ska självklart hjälpa så många människor det går men de rika tar sig till Europa och de utan pengar får stanna kvar i krigets fasoner. Just det, en stor andel av de asylsökande kommer inte från krigets fasor utan glider på den våg som det förmodligen har ryktats om i hela världen med tanke på att det till och med kom en båt med flyktingar från Burma och ville ta sig in i Europa.

Om Sverige, innan vi öppnade gränsen, hade iordningsställt ett system som kunde avvisa människor från alla länder som inte är krigsdrabbade inom två veckor så hade inte vi haft några problem. Om vi inte hade gett en fristad åt varenda människa utan identifikation som sade sig vara syrier, så hade vi inte haft problem.
Syrien är nämligen inget land där du inte har ett id utan har istället varit ett land som legat i jämn takt med många Europeiska länder.

Idag betalas mycket av de kostnader som uppkommit i Sverige med pengar som skulle hjälpa nödställda i Syrien. Känns det som ett bra alternativ?
Det tycker inte jag.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/stockholmarna-uppmanas-att-oppna-sina-hem