måndag 24 oktober 2016

Meningen med en intervju är..?

Lördagsintervjun i P1 ägnades åt Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.
Jag lyssnar alltid på P1 och tycker om politik vilket resulterar i att jag tittar och lyssnar på det mesta inom detta ämne. Intervjun blev dock en stor besvikelse.

Själva intervjun varar i cirka trettio minuter. Efter ungefär halva tiden börjar programledaren ställer relevanta frågor. Vad menar jag nu?
Jo, relevanta frågor för mig som politiskt intresserad är frågor om deras politik och deras ställning i olika frågor. Allra helst i frågor utanför migrationen och invandringen som ändå får stor genomslagskraft. Jag skulle vilja ha frågor om deras integrationspolitik, deras familjepolitik och synen på EU-samarbetet. Hur ställer de sig i miljödebatten?
Hur ska de lösa problemen som finns inom skolan och välfärden?
svt.se

Ägnas då tid åt detta?
Nej. Programledaren ägnar en lång stund åt riksdagsledamoten Anna Hagwall och en lika lång stund åt Oscar Sjöstedt. När blev det en partiledares roll att stå till svars för vad alla medlemmar gör?
Om media nu anser dem vara så hemska, varför ge dem den tiden?

Både Anna och Oscar må ha begått fel men precis som med Håkan Juholt är jag inte intresserad av enskilda människors misstag utan vill veta vad partiet tänker i de frågor som är viktiga för mig.
När programledaren äntligen var klar med dessa riktigt spännande ämnen kommer nästa: Vinster i välfärden. En del av tiden ägnas åt ett gammalt klipp där Sverigedemokraterna genom Åkesson är emot detta, men nu har de ändrat sig vilket jag anser vara bra.
Efter det hanns det inte med fler frågor och kommentatorn kom in.

Programledaren och kommentatorn har en diskussion varpå den förstnämnde berättar att hon inte hann ställa frågor om Sverigedemokraternas roll och tanke i Rysslandsfrågan.
Ursäkta?
Hann inte!?

Jag anser att den tid P1 ägnar åt olika partiledare bör handla om just detta: Politik!
Istället väljer denna statligt ägda media att lägga halva intervjun på saker som handlar om enskilda människors problem. Sen när tog de upp Löfvens problem med hela staben?
Eller att medlemmar ur Batras parti är dömda för allt möjligt? (Det finns det inom alla partier)

Media ska börja göra sin roll och rapportera POLITIK med kritiska frågor och olika frågor till alla. Allt annat är absurt och fel. Vi lever i ett land där alla människor är lika mycket värda och det bör då även gälla människor som inte delar programledarens åsikter.
Intervjun är pinsam.
(länkad nederst)

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/jimmie-akesson-bara-en-tidsfraga-innan-vi-far-regeringsinflytande
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/793899?programid=3071