lördag 15 oktober 2016

Äntligen!

När är du svensk?
Mycket intressant fråga som borde besvarats ett år åt gången.
Av varenda parti.

Hur denna fråga än har vänts de sista åren så har den som ställt frågan kommit fram till att just du är rasist. Det finns nämligen inte någonting som är svenskt. Vi har inga speciella saker i Sverige och sticker inte ut. Vi förintar hellre oss själv än trampar någon på tårna och nämn religion så är det plötsligt ok att ta pauser för att be. Det är väl inte värre än att ta en rökpaus!?
Rökare jagas dock ständigt.

Moderaterna vill nu ställa fler krav på att människor ska bli svenska medborgare.
Halleluja! Det är på tiden att vi tuffar till oss!

Som jag ser det ska självklart människor få bli svenska medborgare men det ska vara något man är stolt över och inget som ska slängas efter någon. När jag skrev detta för ett år sedan skapade det tidningsrubriker för det räknades på något sätt som den sista pricken över i att jag var en rasist.
Jag anser dock att rättigheter ska följas av en mängd skyldigheter.

Jag anser att den som vill bli svensk medborgare ska:
  • Tala bra svenska. Det betyder att du ska kunna göra dig väl förstådd i vårt fina språk. Att människor kan bo här under flera år och inte kunna ett ljud svenska är en katastrof.
  • Kunna skriva viss svenska. Du ska kunna förklara vad du vill i svensk text. Ska du komma till vårt land och bli berättigad stöd genom olika bidrag så bör du kunna skriva en text, förklara din situation och göra dig förstådd skriftligt.
  • Ha läsförståelse. Bristen på läsförståelse upprepar sig ständigt i olika medier. Du kanske ser orden men kan inte sätta ihop dem till vad de betyder. Detta kan jämföras med barn som tar saker ordagrant. Att någon har "eld i baken" betyder inte att det brinner utan har en annan betydelse.
  • Du ska klara ett prov i ren samhällskunskap om hur Sverige ser ut och varför. Du ska kunna begrepp som monarki, demokrati och regering. Du ska helt enkelt veta hur vårt land styrs. Detta bör inte vara så svårt för alla de högutbildade barn som kommer då detta är ett krav för att få betyg i årskurs sex.
  • Du ska klara ett prov om hur vi ser på miljön, skräp och sopsortering samt visa att du klarar att leva efter det.
  • Du ska genomgå en kurs i de sociala mönster som finns i Sverige. Med detta menar jag alla de osynliga regler som inte är nerskrivna men med detta måste bli det. Vi står alltid en bit ifrån varandra när vi pratar, vi hälsar och tar i hand på ALLA vi ska träffa och vi agar inte barn i Sverige.
  • Du bör även klara en kurs i mänskliga rättigheter och könens jämlikhet. Kvinnor är lika mycket värda som män.
  • Du ska klara någon form av prov om på vilket sätt kristendomen spelar in i vårt land. Jag vet, detta anses säkert fruktansvärt men jag anser att det ska tillhöra allmänbildningen att man förstår varför vi firar jul och skolorna har jullov, att man vet att påsklovet hör ihop med Jesus död och uppståndelse. Självklart måste de inte bli kristna men de ska veta att den största delen av Sveriges befolkning är det.
Det är nu människor kommer kritisera och säga att alla svenskar minsann inte kan allt detta! Ska de som invandrar ha högre krav på sig än vanliga svenskar!?
För mig är det som så att vill du bli en del av ett land så får du kämpa för det. Ingenting är gratis. Du måste lära dig detta för de flesta människor födda i Sverige vet mycket av detta sedan barnsben och behöver inte lära in det. Så är detta då orättvist?
Jag hade helt ärligt kunnat krävt detta för alla som ska få sin rösträtt med.

All kunskap är bra kunskap och inget man ska sätta på undantag.
Vill du bli medborgare?
Då är det dags att börja kämpa nu.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/m-vill-stalla-krav-pa-medborgarskap